Inschrijven Wooniezie

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijft u zich dan eerst in op www.wooniezie.nl. Op deze website bieden wij en de corporaties in de regio Eindhoven-Helmond vrijkomende woningen aan. Zo heeft u op één website het complete aanbod van beschikbare huurwoningen in de regio én heeft u meer keuze. Inschrijven en verlengen is gratis en kan vanaf 18 jaar. 

Veel gevraagd over Inschrijven Wooniezie

Waar kan ik me inschrijven als woningzoekende en wat heb ik daarvoor nodig?

Algemeen

U kunt zich op www.wooniezie.nl inschrijven als woningzoekende voor de regio Eindhoven/Helmond. Dit kan vanaf 18 jaar. Inschrijven en jaarlijks verlengen is gratis. Als u een woning krijgt via Wooniezie wordt u automatisch uitgeschreven als woningzoekende.

U heeft een computer en een e-mailadres nodig om u in te schrijven. Heeft u dit niet dan kunt u hiervoor tijdelijk de computer en het mailadres van een familielid of kennis gebruiken. Let u er wel op dat dan het verzoek om uw inschrijving te verlengen ook op dit mailadres binnenkomt. Dit kunt u aanpassen door bij uw inschrijving in te loggen en het mail adres te verwijderen. U ontvangt dan het verzoek om te verlengen per post.

Als dit niet kan, bel ons dan op (040) 24 99 999. Of bezoek een van de woonwinkels van de aangesloten woningcorporaties.

U heeft voor uw inschrijving uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt een Inkomensverklaring direct downloaden via mijn.belastingdienst.nl. U heeft hier uw Digid voor nodig. Of u kunt de verklaring opvragen bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer 0800 0543. Hier heeft u uw BSN voor nodig. 

Gaat u met meer personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizende personen het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

Algemeen

Nee, u kunt zich niet apart inschrijven voor een nieuwbouwwoning.

Het aanbod van nieuwbouwprojecten vindt u op www.wooniezie.nl.

In de meeste gevallen kunt u op de website van de woningcorporatie die het nieuwbouwproject gaat realiseren/verhuren zich aanmelden als belangstellende. Zodra de woningen geadverteerd gaan worden via Wooniezie, krijgen deze belangstellenden bericht zodat zij op tijd kunnen reageren via Wooniezie.

Hoe lang duurt het voordat ik een huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld in welke straat u wilt wonen of welk type woning u zoekt.

En het hangt ook af van de manier waarop wij een woning aanbieden. Wij bieden de helft van onze woningen die we adverteren aan met inschrijfduur en de andere helft met loting. Bij inschrijfduur komt de kandidaat met de langste inschrijfduur bovenaan. Bij loting wordt er niet gekeken naar inschrijftijd en heeft iedere kandidaat evenveel kans.

Het kan ook zijn dat urgenten voorrang krijgen op een woning. Zij komen dan bovenaan op de lijst. De inschrijftijd of lotingsvolgorde is dan niet van toepassing.

Wanneer vervalt mijn inschrijving?

Algemeen

Uw inschrijving vervalt:

  • als u niet op tijd uw inschrijving heeft verlengd. Let op!: wanneer u langer dan 1 jaar bent uitgeschreven kunt u zich alleen opnieuw inschrijven bij Wooniezie. Wanneer u korter dan 1 jaar uitgeschreven bent, ga dan naar www.wooniezie.nl en vul het contactformulier in. Uw uitschrijving kan dan hersteld worden.
  • als u een huurcontract in de sociale of vrije sector tekent voor onbepaalde tijd bij één van de corporaties die zijn aangesloten bij Wooniezie. Dit geldt ook bij woningruil. Elke corporatie kan hier uitzonderingen op hebben.

Wilt u in de toekomst weer kans maken op een huurwoning dient u zich opnieuw in te schrijven bij Wooniezie. 

Uw inschrijving vervalt niet:

  • als u een tijdelijk huurcontract afsluit voor een woning die wij gaan slopen;
  • als uw woning gesloopt wordt (herstructurering) en u accepteert een nieuwe woning;
  • als u medehuurder wordt op een later tijdstip;
  • als u medebewoner wordt;
  • als u een woning koopt van Woonstichting 'thuis met KoopGarant of Kopen naar Wens; 
  • als u een woning koopt in de vrije verkoop;
  • als u een woning huurt van een corporatie die niet aangesloten is bij Wooniezie.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Algemeen

Een maand voordat uw inschrijving vervalt, stuurt Wooniezie u een herinnering per e-mail op het opgegeven mailadres. Uw inschrijving vervalt precies een jaar na de datum waarop u zich heeft ingeschreven. U moet dus vóór die datum verlengen. Verlengen is gratis.

U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het verlengen van uw inschrijving en de juistheid van de gegevens.

Ik kan mijn inschrijving op Wooniezie niet verlengen want ik heb geen e-mailadres. Wat moet ik doen?

Algemeen

Heeft u zelf geen e-mailadres? Dan kunt u aan uw familie of iemand van uw vrienden of kennissen vragen om (samen met u) uw inschrijving te verlengen.

Als dit niet mogelijk is, dan kunnen wij het voor u doen. Bel ons daarvoor op (040) 24 99 999. 
Wij verlengen uw inschrijving pas als wij uw gegevens hebben gecontroleerd.

U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het verlengen van uw inschrijving en de juistheid van de gegevens.

 

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij Wooniezie. Kan ik mijn inschrijftijd overdoen aan iemand anders?

Algemeen

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Ik krijg de melding dat ik al een inschrijving heb bij Wooniezie. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer (040) 24 99 999.