Leefbaarheid

Goed wonen gaat verder dan de woning zelf. Je voelt je pas prettig in je eigen huis als de woonomgeving dit ook is. Een buurt waar je je welkom voelt. Schoon, veilig en aangenaam. Zo’n buurt, die maak je natuurlijk niet alleen. Daarom werken wij daar samen met onze bewoners aan,  luisteren naar hun ideeën en steunen hun initiatieven. Samen steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we voor een fijne omgeving. Een buurt waar mensen prettig kunnen (samen)leven. Samen ’thuis.

Veel gevraagd over Leefbaarheid

De ramen van mijn woning/gebouw zijn niet goed gewassen. Wat kan ik doen?

Is de glazenwasser niet geweest of is er niet volgens afspraak schoon gemaakt? U kunt dit bij de buurtbeheerder melden of via deze website. Ga hiervoor naar de pagina Reparatieverzoek en klik op de groene knop 'Reparatieverzoek indienen'.

Er zit graffiti op mijn huis of in de buurt van mijn huis. Wat nu?

U kunt dit bij de buurtbeheerder melden of via deze website. Ga hiervoor naar de pagina Reparatieverzoek en klik op de groene knop 'Reparatieverzoek indienen'.

Ik ben mijn milieu- of afvalpas kwijt om het restafval in de container te doen.

U kunt bij de gemeente een nieuwe pas aanvragen. Mogelijk moet u hiervoor betalen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Ik heb geen container bij mijn woning. Bij wie meld ik dat?

Containers krijgt u niet van ons, maar van uw gemeente. Neemt u contact met uw gemeente.

Kan ik een sponsorverzoek bij jullie doen?

In de nieuwe Woningwet staat dat wij sinds 1 juli 2015 niet meer mogen sponsoren. Wij mogen wel ‘bijdragen aan leefbaarheid’. Dit zijn activiteiten van bewoners die zorgen voor verbetering van de woning of de directe omgeving.

Heeft u een goed idee om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren? Vraag ons dan een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget door te klikken op de groene knop 'Leefbaarheidsbudget aanvragen'. Misschien krijgt u van ons een vergoeding.

Waar vind ik informatie over het afvoeren van afval?

Dat is per gemeente verschillend. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Wat doen jullie met spullen op de galerij of in de algemene ruimte die er niet horen? Bijvoorbeeld vuilnis of fietsen.

Als bekend is van wie de spullen zijn, dan spreken wij hem of haar er op aan. Hij/zij kan het zelf opruimen, of wij doen dat op zijn/haar kosten.

Ik maak mij zorgen over de buren, hun woning is erg vervuild. Wat kan ik doen?

Iedere gemeente heeft een organisatie die zich bezighoudt met erg vervuilde woningen. De vervuiling is vaak een teken van meer problemen. Melden kan de bewoner(s) helpen de problemen te doorbreken. U kunt direct met de gemeente bellen, of met ons.

Waar meld ik overlast van afval in mijn buurt?

Voor het melden van overlast van vuilnis kunt u contact opnemen met de gemeente waar u woont.