Huuropzegging

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Minimaal één maand voordat u wilt verhuizen, moet u de huur opzeggen. U kunt uw huur opzeggen via de groene knop 'Huur opzeggen'. 

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn, maar mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum.

Zegt u minimaal zes weken van tevoren uw huur op? Dan ontvangt u van ons een klusbon met een waarde van € 20,-.

In onderstaand filmpje leggen we uit hoe het precies werkt:

Veel gevraagd over Huuropzegging

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Nee, de einddatum van uw huuropzegging staat vast. Is er een bijzondere situatie, bel ons dan zo snel mogelijk op (040) 24 99 999.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee, een huuropzegging staat vast. Is er een bijzondere situatie, bel ons dan zo snel mogelijk op (040) 24 99 999.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is een maand. De laatste dag van het contract mag alleen niet vallen in een weekend of op een feestdag. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Zegt u minimaal zes weken van tevoren de huur op? Dan ontvangt u een klusbon met een waarde van € 20,00. U heeft meer tijd om de woning goed op te leveren. Ook is de kans groter dat er dan een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname heeft.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op het huurcontract staat kan opzeggen.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan de werkdag voor of na die datum. Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld na een woningruil of bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn staat altijd in het huurcontract.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Het is belangrijk dat u ons laat weten wie er blijft wonen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'.

De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Mocht u er samen niet uitkomen wie er in de woning kan blijven wonen, dan kunt u dit voorleggen aan de kantonrechter.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen om de naam op de huurovereenkomst te laten veranderen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

U heeft een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar. Daarnaast staat de huurovereenkomst op beide namen. Dan heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen.

Daarna is het belangrijk dat u deze aanpassing aan ons laat weten. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik de huur gedeeltelijk opgezegd via Mijn pagina. Hoe gaat het nu verder?

U heeft een afspraak gemaakt voor de opname. Onze technisch beheerder controleert de woning en maakt een opnamerapport. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons per brief of per e-mail een bevestiging van de huuropzegging. Hierin staat of wij akkoord zijn met de huuropzegging. De sleutels van een parkeerplaats kunt u in onze woonwinkel inleveren. Bij een garage levert u de sleutels in bij de technisch beheerder. Daarvoor heeft u een afspraak gemaakt.

Wanneer krijg ik een brief dat ’thuis akkoord is met de huuropzegging?

U ontvangt binnen 5 werkdagen een brief via e-mail of per post. Hierin staat of wij akkoord zijn met de huuropzegging.