Huuropzegging

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Via de groene knop Huur opzeggen zegt u heel gemakkelijk de huur van uw woning op. Minimaal één maand voordat u wilt verhuizen, moet u de huur bij ons opzeggen. 

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn. Dit hoeft dus niet de 1e dag van de maand te zijn. De einddatum mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum.

Zegt u meer dan zes weken van tevoren uw huur op?
Dan ontvangt u van ons een klusbon met een waarde van € 20,-.


In het filmpje hieronder leggen we uit hoe het opzeggen van de huur precies werkt:

Veel gevraagd over Huuropzegging

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien of de einddatum veranderen?

Algemeen

Nee, een huuropzegging staat vast. Is er een bijzondere situatie, bel ons dan zo snel mogelijk op 040 24 99 999.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op het huurcontract staat kan opzeggen.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons per brief of per e-mail een bevestiging van de huuropzegging. Op de laatste huurdag levert u de sleutels van de garage en/of parkeerplaats op een van onze bezoekadressen in.

Ik heb de huur opgezegd. Tot wanneer moet ik betalen?

Algemeen

U betaalt de huur totdat u de sleutels ingeleverd heeft bij de eindopname. Als u een automatische incasso heeft via ’thuis stopt deze automatisch. Heeft u zelf een maandelijkse betaalopdracht bij uw bank geregeld? Vergeet dan niet om deze betaalopdracht zelf stop te zetten.

Onze huurovereenkomst staat op twee namen, één van ons gaat vertrekken. Wat moet ik doen en hoe gaat het verder?

Algemeen

Bij een geregistreerd partnerschap en bij een huwelijk heeft u volgens de wet beide recht op de woning.

Als u er samen niet uitkomt wie er in de woning kan blijven wonen, dan kunt u dit voorleggen aan de kantonrechter. Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Als u heeft afgesproken wie in de woning blijft wonen, dan is het belangrijk dat u dit ons laat weten. Dit doet u door te klikken op de groene knop Huur opzeggen. Nadat u bent ingelogd kiest u voor de knop 'Huuropzegging door één van de huurders'.

U ontvangt binnen 2 werkdagen een e-mail met de akkoordverklaringen die u digitaal kunt ondertekenen (via ValidSign).

Als wij de getekende akkoordverklaring van de vertrekkende huurder niet ontvangen, blijft deze mede aansprakelijk voor de woning. Na ontvangst van de getekende akkoordverklaringen zetten we het contract op naam van de blijvende huurder. U ontvangt hier beide een bevestiging van.

Mijn echtgenoot of geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Sterkte met het verlies van uw partner. U kunt een kopie van de akte van overlijden of een rouwkaart sturen naar info@mijn-thuis.nl of via de post (zonder postzegel) naar:

Woonstichting ’thuis
Antwoordnummer 10248
5600 VB Eindhoven

Vermeldt u wel het adres van de woning op de akte of rouwkaart.

Wij zetten de huurovereenkomst daarna op één naam. Hiervan ontvangt u een bevestiging.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd of geregistreerd partner. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Sterkte met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als huurder. Hiervoor levert u een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie en een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs aan. Wij beoordelen met deze gegevens of het contract op uw naam komt te staan. 

Het overlijden van uw partner geeft u door via de groene knop Huur opzeggen en vervolgens klikken op de knop 'Huuropzegging naar aanleiding van overlijden'.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader/moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn/haar naam. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Wij willen in een persoonlijk gesprek de situatie met u bespreken. Belt u ons op 040 24 99 999 om een afspraak te maken?

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

U kunt de huur van de woning (of garage/parkeerplaats) opzeggen via de groene knop Huur opzeggen

Voeg een kopie van de overlijdensakte of rouwkaart toe aan de huuropzegging, of stuur deze naar info@mijn-thuis.nl of via de post (zonder postzegel) naar:

Woonstichting ’thuis
Antwoordnummer 10248
5600 VB Eindhoven

U mag de kopie van de overlijdensakte of rouwkaart ook aan de technisch beheerder geven bij de vooropname.