Urgentie

Met spoed op zoek naar een woning

Zit u in een noodsituatie en heeft u snel een woning nodig? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor urgentie. U krijgt dan met voorrang een sociale huurwoning.

Voorwaarden urgentie

Om in aanmerking te komen voor urgentie, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie over de regels en voorwaarden over urgentie op www.wooniezie.nl/kan ik urgentie krijgen of neem contact op met een woningcorporatie in de gemeente waar u wilt wonen. De woningcorporatie kan u informeren over of u in aanmerking komt voor urgentie en wat u hiervoor kunt doen. De hulp is gratis.  

Komt u niet in aanmerking voor urgentie?

Er zijn nog meer manieren om sneller aan een woning of woonruimte te komen. Bijvoorbeeld via flexwonen, kamerverhuur of slimmerkopen.nl. En reageer vooral op woningen op www.wooniezie.nl die via loting worden aangeboden. Vergroot uw zoekgebied en pas uw woonwensen aan voor meer aanbod. 

Let op! Er zijn bedrijven die beloven dat ze u helpen bij het aanvragen van urgentie. Maar let op! Zij vragen hier vaak veel geld voor. Terwijl u niet zeker weet of u de urgentie ook echt krijgt. Zij kunnen uw wachttijd ook niet korter maken.
Ons advies: maak geen gebruik van de diensten van deze bedrijven. Het advies en de dienstverlening via de woningcorporatie is gratis.

De urgentieregeling Stedelijk Gebied Eindhoven is onderdeel van de huisvestingsverordening. Hier staat (in juridische taal) de gezamenlijke afspraken en regels over urgentie in.