't Ven, Eindhoven

In de wijk t Ven bezit ’thuis 425 woningen die in 1948 zijn gerealiseerd. Deze woningen voldoen niet meer aan de eisen die ’thuis aan haar woningen stelt.  Een groot deel van de woningen knappen we op en een deel van de woningen slopen we. Daar komt nieuwbouw voor in de plaats.

In 2017 zijn de eerste 43 woningen opgeknapt.

 

Woningen na renovatie.

Deze woningen zijn goed geïsoleerd, maar zijn nog niet gasloos. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden en de andere woningen graag gasloos willen maken hebben we dat in 2018 bij 9 woningen gedaan. Het is heel ingewikkeld en duur om bestaande woningen op deze manier aan te passen. Door te beginnen met 9 woningen weten we waar we rekening mee moeten houden. Ook kunnen we onze huurders dan beter voorbereiden op de werkzaamheden.

Deze 9 woningen zijn gasloos, volledig elektrisch en ze hebben zonnepanelen op het dak.

In juni 2019 start de aannemerscombinatie Van Santvoort en Huybregts Relou met de volgende 68 woningen. Daarna volgt de rest van de in totaal 195 woningen in ’t Ven die we opknappen. Na dit onderhoud hebben de mensen weer een fijne, duurzame woning waar ze prettig kunnen wonen.

De sloop van 130 woningen wordt voorbereid. Daar komen ongeveer 240 woningen voor terug. We zijn hierover in overleg met de bewoners.

 

Terug