Met JINC strijden tegen kansenongelijkheid

In januari 2021 hebben we een convenant ondertekend met JINC, waarin we ons voor de komende drie jaar verbinden aan educatieve projecten voor leerlingen die opgroeien in een omgeving met weinig rolmodellen. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om ons steentje hier aan bij te dragen.

In de eerste helft van 2021 hebben we met JINC samengewerkt aan:

 • Bliksemstages
  Leerlingen van basisschool 't Palet uit Eindhoven en basisschool De Schelp hebben digitaal kennis gemaakt met onze organisatie en geleerd over hoe het werkt in een woningcorporatie.
 • Baas van Morgen
  2 leerlingen van basisschool De Schelp hebben voor een dag het stokje overgenomen van onze manager Wonen. Zo kregen ze de kans om even ‘de baas’ te zijn van ’thuis en hebben ze van binnenuit geleerd hoe onze organisatie in elkaar zit. Ze hebben onder andere nagedacht over hoe we mindervalide medewerkers goed kunnen laten werken bij ’thuis.
 • Sollicitatietrainingen
  Medewerkers van ’thuis gaven digitale sollicitatietrainingen aan 3e en 4e jaars leerlingen van Praktijkschool Eindhoven en VMBO-leerlingen van SintLucas Eindhoven. Met tips hebben we de leerlingen op weg geholpen om een sollicitatiegesprek goed te laten verlopen.
 • Digitale vaardigheden
  Om kinderen spelenderwijs enthousiast te maken voor het vakgebied ICT heeft een medewerker van ’thuis kinderen van basisschool ’t Palet les gegeven over robots en programmeren.