Resultaten Duurzaamheidspact

Het Duurzaamheidspact is een samenwerking tussen gemeente Eindhoven, de woningcorporaties ’thuis, Sint Trudo, Wooninc, Woonbedrijf en Platform Eindhovense Klantenraden. Door intensieve samenwerking zetten we samen snellere en grotere stappen in verduurzaming. Met name in de energietransitie, circulaire economie, groen & biodiversiteit en aandacht voor mensen.

Energiebox
Begin dit jaar is op initiatief van het duurzaamheidspact gestart met de pilot Energiebox Eindhoven. De energieadviseurs van de pilot ‘de Energiebox’ gaven begin juli hun 1.000ste gratis energieadvies. De gemeente Eindhoven en de Eindhovense woningcorporaties, ’thuis, Trudo, Woonbedrijf en Wooninc., zijn enthousiast over de resultaten en hebben besloten om de pilot met minimaal een jaar te verlengen.

De Energiebox is een initiatief waarbij werkzoekende 50-plussers worden opgeleid tot deskundig energieadviseur. Inwoners uit de gemeente Eindhoven krijgen van hen een gratis energieadvies en de Energiebox: een doos vol energiebesparende producten. Woont u in Eindhoven en wilt u ook gemakkelijke energie besparen? Kijk voor meer informatie op de pagina Energiebox Eindhoven.

Webinar duurzaamheidspact
Hoe creëren we een samenspel in de verduurzaming van woningen? Hoe pakken we dat aan en hoe vinden we een goed samenspel tussen de mens centraal zetten en optimale techniek? Deze vragen stonden centraal tijdens het webinar van het Duurzaamheidspact Eindhoven op woensdag 1 juli 2020. De webinar werd goed gevolgd, er waren bijna 300 deelnemers.
Lees hier de highlights van het webinar.