Woonvoorziening Boutenslaan, Eindhoven

Het Labrehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven was een 24-uurs opvang en tussenvoorziening voor dak- en thuislozen uit de regio Eindhoven. De opvangvoorziening voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en is gesloopt. Een moderne, flexibele woonvoorziening is er voor in de plaats gekomen.

Een nieuw thuis voor cliënten van Neos geopend

Van opvang- naar woonvoorziening, 

In de nieuwbouw wordt een groter beroep gedaan op eigen kracht en mogelijkheden van cliënten. Het maatschappelijk herstel van cliënten staat voorop zodat zij zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen elders in de stad of de plaats van herkomst in de regio en onderdeel uitmaken van een sociaal netwerk in de wijk.

’thuis heeft de nieuwbouw ontwikkeld en gerealiseerd, bestemd voor cliënten van Neos. Neos levert de zorg en begeleiding aan haar cliënten. Wilt u weten hoe NEOS zijn bewoners aan de Boutenslaan coacht en wat een nieuwe bewoner van het wooncomplex vindt? Loop mee en kijk rond in het nieuwe gebouw: www.neos.nl/rondleiding

De nieuwbouw

Het wooncomplex is een modern gebouw dat bestaat uit 2 delen:

  • Een deel met 4 verdiepingen met 80 studio’s, een ontmoetingsruimte en de dienstruimtes voor het personeel van Neos.
  • Een deel met 2 verdiepingen met 16 zelfstandige appartementen.

Johan Pabon van Rapid Eye Movement heeft in opdracht van 'thuis en Neos een mooi weergave gemaakt van de sloop van het oude Labrehuis tot aan de realisatie van een mooi, nieuw wooncomplex voor de cliënten van Neos: 


Een duurzaam gebouw

Naast een modern gebouw, is het ook een duurzaam gebouw. Het is gasloos, goed geïsoleerd en met elektrische verwarming. Het water wordt elektrisch verwarmd en er liggen zonnepanelen op het dak van het gebouw en op het dak van de fietsenstalling. Met de oplevering van deze duurzame woonvoorziening is ’thuis weer een stapje dichter bij het halen van haar  duurzaamheidsambities.

Planning

Aannemer Huijbregts Relou heeft de werkzaamheden uitgevoerd. Het nieuwbouwcomplex is in september 2020 opgeleverd.
11 september is het feestelijk geopend.

  • Bekijk de samenvatting van de opening in het filmpje hieronder:   • De livestream van de opening met het rondetafelgesprek en de openingshandeling: