Vredesplein e.o., Eindhoven

’thuis heeft hier in de laatste fase 16 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd.

Vredesplein e.o. is een wijk dichtbij de Woenselse markt in Eindhoven. Deze wijk uit 1920 met zo'n 400 woningen is, in 4 fasen gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is voor de nieuwe wijk. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen.

De nieuwe wijk is klaar, de woningen in de laatste fase zijn in april 2021 opgeleverd. De woningen en appartementen zijn bewoond 
De nieuwe woningen zijn verschillend in stijl. Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen en een praatje te maken met elkaar. Hier komen alleen voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. De woningen hebben ook nog een eigen achtertuin. Parkeren gebeurt op de afgesloten binnenterreinen.

’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw 
Wij willen een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn alle nieuwe woningen en appartementen in Vredesplein e.o. aangesloten op een collectieve WKO-installatie. De woningen hebben een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel. Deze warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 krijgen warmte, warmtapwater en koeling via een collectieve warmtepomp. In fasen 3 en 4 hebben de appartementen een individuele warmtepomp, net als de woningen. 

Beschikbaar komende huurwoningen
Huurwoningen van ’thuis die na huuropzegging van huurders beschikbaar komen voor nieuwe huurders, worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl.