Woonbelevingsonderzoek: uitkomsten en vervolg

De meeste huurders zijn tevreden met hun woning en buurt. Dat blijkt uit de antwoorden van 2.558 huurders die in het najaar van 2019 hebben meegedaan aan het woonbelevingsonderzoek. Gemiddeld waarderen onze huurders hun woning met een 7,5 en de buurt met een 7,3. Er zijn wel duidelijke verschillen tussen buurten, straten en woongebouwen te zien.

U kunt vanaf nu meer lezen over de uitkomsten van het woonbelevingsonderzoek op onze website. 

Op weg naar een betere woonkwaliteit

De resultaten van het onderzoek bespreken we met onze medewerkers in de wijk. Samen kijken we wat we direct kunnen oppakken en/of oplossen. Bijvoorbeeld het vaker laten schoonmaken van algemene ruimten. Ook kijken we op basis van de uitkomsten of we bijvoorbeeld bepaald onderhoud (eerder) moeten uitvoeren. Voor huurders is niet altijd duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. We gaan u nog beter informeren over uw rechten en plichten.

Daarnaast kiezen we vijf woongebouwen of straten waarvoor we een plan maken om de ervaren problemen aan te pakken. Dit doen we samen met de bewoners (en als het kan andere betrokken organisaties). Het gaat vaak niet om simpele oplossingen. Daarom is het belangrijk dat we ons samen inzetten voor een prettigere woonbeleving.

Via de pagina Woonbelevingsonderzoek houden wij u op de hoogte over onze activiteiten.