Woonstichting ’thuis heeft in Waterrijk Eindhoven 33 appartementen en 14 woningen turn key (sleutelklaar) gekocht van BPD Ontwikkeling.

De bouw start begin 2019. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen en appartementen in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd. Deze 47 woningen maken onderdeel uit van het deelplan Room Eleven dat in totaal bestaat uit 77 woningen.

Voldoen aan grote behoefte

De appartementen hebben een oppervlakte variërend van 50m2 tot 60 m2 en zijn bestemd voor één- en  tweepersoons huishoudens. De 14 woningen hebben drie slaapkamers en zijn geschikt voor gezinnen. Met het toevoegen van deze appartementen en woningen aan haar bezit komt ’thuis tegemoet aan de grote behoefte aan extra betaalbare huurappartementen en -woningen.

Duurzaamheid

De nieuwe woningen worden duurzaam. Voor warmwater en het verwarmen van de woning worden ze aangesloten op stadverwarming. Ook komen zonnepanelen op de daken van de woningen. Dus ook met deze gasloze nieuwbouw dragen ’thuis en BPD een steentje bij aan een schonere wereld.

Het deelplan Room Eleven is ontworpen door architect Marlies Zuidam van Faam Architects. De woningen en appartementen zijn gesitueerd rondom een groot groen park in het hart van het plan. De architectuur is helder, licht van kleur, mooi gedetailleerd met accenten in de gevels.