Verplaatsbare woningen Meester Slootshof Waalre

Verplaatsbare woningen, hoe zit dat?

 

Ze staan! De 28 verplaatsbare woningen aan de Meester Slootshof in Waalre. In het voorjaar leveren we de woningen op. Maar, waarom verplaatsbaar? En wat houdt dat nou eigenlijk in? 

 

Onze gebiedsregisseur Danielle Kerkhof-Middendorp legt het uit in een filmpje.
Dit filmpje is mede mogelijk gemaakt door Barli.

 

Snel betaalbare woningen 

Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Er moeten veel betaalbare woningen bijkomen. Zeker voor kleine huishoudens. Maar bouwen kost tijd. We gaan op zoek naar creatieve oplossingen. En we kijken hoe we snelheid kunnen maken. Daarom plaatst ’thuis verplaatsbare woningen, samen met de gemeente Waalre.  

De woningen zijn dus echt verplaatsbaar

Er komen complete woningen. Ze worden in de fabriek gebouwd en daarna naar de locatie gebracht. Daar worden ze geplaatst en gemonteerd. Ze blijven tot 2032 op dezelfde plek staan. Daarna komen ze op een andere locatie. De Meester Slootshof krijgt dan een andere bestemming.  

En de woningen zijn helemaal af 

Er worden 16 studio's en 12 2-kamerappartementen geplaatst. Deze zijn tussen de 29 en 35 m2 groot. De woningen bestaan uit één verdieping en hebben een eigen woon-slaapkamer, keuken en badkamer. Ze zijn helemaal af. Er liggen vloeren, de muren zijn afgewerkt en ze hebben een mooie badkamer en keuken. De woningen op de onderste verdieping krijgen ook een tuin. Rondom de huizen zijn zonnepanelen, ondergrondse afvalcontainers, parkeerplaatsen, een fietsenstalling en veel groen.