Samenwerken aan een schone omgeving in Veldhoven

Goed wonen gaat verder dan de woning zelf. Het is ook belangrijk dat de woonomgeving schoon, heel en veilig is. Over het algemeen zijn onze huurders tevreden over hun buurt. Dit blijkt uit het woonbelevingsonderzoek.

Maar er zijn ook ergernissen. Zoals het zwerfafval rondom de ondergrondse containers. Er wordt afval gedumpt door buurtbewoners en niet-buurtbewoners. Dit zorgt voor overlast en ongedierte. 

In de wijk ’t Look en Cobbeek is de gemeente in samenwerking met ’thuis en omwonenden een pilot gestart voor een schone omgeving. Op de containers en op de stoep staat een simpele uitleg. Dit zodat voor bewoner duidelijk is waar welk afval thuis hoort. Deze uitleg hangt ook in de flatgebouwen. Rondom de ondergrondse containers heeft de gemeente groen geplaatst. Dit maakt  de omgeving mooier waardoor mensen minder snel geneigd zijn om afval naast de containers te plaatsen.

Het is nog te vroeg om te weten of de maatregelen werken, maar het begin is gemaakt. Samen gaan we voor een schone wijk. Samen ’thuis!

Uw buurtbeheerder Tinus van Campen