Rekening houden met elkaar in de zomer

Buurtbeheerder David Hearn aan het woord

De zomer komt eraan. Dat betekent gezellig BBQ’en in plaats van koken achter het fornuis, meer klussen in de tuin, vrolijk spetteren met vriendjes en vriendinnetjes in het zwembad en vooral lekker lang buiten zitten, met je favoriete muziek erbij… Helaas is het niet alleen de gezelligheid die toeneemt in de zomer. Ook het aantal overlastmeldingen stijgt fors als het mooie weer eraan komt.Hoe zorgt u er nu voor dat het vooral gezellig blijft met uw buren?

  • Let op met harde muziek of geluiden van televisie door openstaande ramen en deuren;
  • Zet de BBQ of vuurkorf op een plek waar de buren er zo min mogelijk last van hebben. Laat het je buren weten als je een vuurtje gaat maken, zodat ze op tijd de ramen kunnen sluiten of de was die nog buiten hangt naar binnen kunnen halen;
  • Geeft je een (tuin)feestje? Meld het bij de buren en spreek een eindtijd af. Of nog beter, nodig ze uit ;-)
  • Hoe later het wordt, hoe verder geluiden te horen zijn. Bedenk dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen dus pas uw stemvolume aan.
  • Gaat u klussen? Moet het echt beginnen om 09:00 uur zondagochtend? Laat uw buren weten wat u gaat doen en hoelang het ongeveer gaat duren.

Samen moeten we zorgen voor een fijne woonomgeving. Heeft u toch last van uw buren? Ga het gesprek dan aan. Vaak heeft de ander het niet in de gaten dat hij of zij overlast veroorzaakt. Beschuldig uw buren niet maar vraag hen om rekening te houden. Spreek uw wensen uit, niet uw klachten.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe!

Uw buurtbeheerder David Hearn