Opgeruimd staat netjes

Zo’n 1 à 2 keer per jaar hebben we een actie om fietsen op te ruimen. We hebben het dan over bijvoorbeeld de fietsen die ‘stof staan te vangen’, fietsen die kapot zijn of met lekke banden in de stallingen staan. Huurders bellen ons als ze hun fiets graag willen stallen bij hun woongebouw, maar er geen ruimte meer is omdat veel plekken al bezet zijn door dit soort ongebruikte fietsen.

De afgelopen tijd was er weer zo’n actie in Best. Onze buurtbeheerder in Best, Paul Mattheeuwse, bezoekt de gebouwen waar dit aan de hand is. Hij hangt een label aan deze fietsen met het verzoek om de fiets binnen 4 weken op te ruimen of op te knappen. Als de fietsen er nog staan na vier weken, niet opgeknapt zijn en dus nog niet gebruikt worden dan haalt Paul ze op. De fietsen slaan we zo’n 6 weken op. Als na die 6 weken zich niemand gemeld heeft, dan gaan de fietswrakken weg. Opgeruimd staat netjes, want we vinden het belangrijk dat de fietsenstallingen juist gebruikt worden en dus niet als opslagplaats.

U denkt misschien… waar hebben we het nu eigenlijk over. En is dat de moeite om daar zo’n 2x per jaar actie op te ondernemen. Nou zeker wel, want het gaat om best behoorlijke aantallen. Per actie gaat het om zo’n 20 fietswrakken die we weghalen en die niet meer opgehaald worden. Dat ruimt dus behoorlijk op.

Samen kunnen we zorgen voor een fijne, opgeruimde woonomgeving. Doet u mee?

Heeft u een fiets die u niet meer gebruikt omdat u voortaan met de auto gaat of omdat deze kapot is of anders, parkeer deze dan niet in de fietsenstalling. Maar ruim deze op en zorg ervoor dat anderen in uw omgeving de fietsenstalling kunnen gebruiken waar deze voor bedoeld is.

Alvast bedankt namens ’thuis