Groot onderhoud ’t Look

Ineens stond de wereld op z’n kop met het coronavirus. Alles moest opeens anders. Gelukkig zijn we in staat om veel van onze dienstverlening door te laten gaan. Dit door creatief te zijn, met een dosis gezond vertrouwen en met behulp van moderne techniek. Zo ook de voorbereidingen van het groot onderhoud in ’t Look.

In het najaar van 2020 start ’thuis met het groot onderhoud en verduurzaming van 129 woningen in ’t Look. Gestart wordt met de 113 eengezinswoningen. In het voorjaar van 2021 volgen de 16 seniorenwoningen. Dat doen we samen met onze ketenpartners KnaapenGroep, Sankomij en Heezen. 

De bewonersbijeenkomsten vonden in juni digitaal plaats. Een primeur voor ’thuis en KnaapenGroep. Bewoners konden via een live chat vragen stellen, die direct beantwoord werden. We kijken positief terug. De online poll liet zien dat de bewoners deze manier van informeren konden waarderen. Bewoners die de bijeenkomst gemist hebben, kunnen de presentatie terugkijken via onze website.

Naast groot onderhoud aan gevels, kozijnen, daken en installaties gaan we de woningen in ‘t Look sterk verduurzamen. Denk aan het verbeteren van de gevel- en dakisolatie en het plaatsen van een energiezuinige installatie in de woning. Ook kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen. En het vervangen van hun verouderde keuken, badkamer en toilet als deze ouder zijn dan 18 jaar. Zo kunnen de woningen er weer 40 jaar tegenaan. En houden we de woonlasten van de woningen betaalbaar nu de kosten voor gas en elektriciteit jaarlijks sterk stijgen.