Feestelijke oplevering Zweefheuvel in Best

Op 4 februari vierden we de feestelijke oplevering voor bewoners aan de Zweefheuvel in Best. Het oude schoolgebouw is omgebouwd naar totaal 16 studio’s en 6 2-kamer appartementen. Ze zijn opgeleverd aan de nieuwe huurders.

Het was een gezellige bijeenkomst waar bewoners elkaar een beetje leerde kennen. Verschillende bewoners zette hun deuren open voor de genodigden. Zo namen ook de burgemeester en wethouders van Best een kijkje. Ze waren onder indruk van de kwaliteit van de verschillende appartementen.

Een primeur is dit, want dit is de eerste transformatie naar woningen van een gemeentelijk gebouw in Best

Ten eerste willen we de bewoners de mogelijkheid geven om kennis te maken met elkaar. Daarbij vinden we het vooral belangrijk om aan de gemeente te laten zien wat ’thuis en aannemer van Laarhoven uit Best kunnen als het gaat om transformeren van een bestaand gebouw.

Wij hebben gekozen voor kleine woningen, aangezien onze doelgroep vooral bestaat uit 1 en 2 persoonshuishoudens met lage inkomens. Vandaar dus deze 16 studio’s voor 1 persoon en 6 grotere woningen voor maximaal 2 personen.

Marjolein Heukelom, bewoonster: “Ik ben heel erg blij dat ik sinds enkele weken mijn appartement heb gekregen in dit gebouw. Ik heb 7 jaar op een wachtlijst gestaan, en eindelijk heb ik mijn eigen home.”

Stefan van Schijndel, bewoner: “Hier heb ik eindelijk mijn eigen stek. Nadat ik particulier heb gehuurd, woonde ik weer thuis bij mijn ouders. Ik ben inmiddels 31. Dus ik ben erg blij met mijn nieuwe studio hier.” 

Luc Severijnen, bestuurder van ’thuis: "we zijn ontzettend blij dat we deze woningen hebben kunnen realiseren. De nieuwe huurders zijn erg gelukkig, er waren maar liefst tussen de 400 en 750 belangstellenden voor elk van deze appartementen."