Een warm en prettig thuis

De vakantie is voorbij, de herfst komt eraan, het begint langzaam weer vroeger donker te worden. Hét moment om een paar kleine klusjes te doen. Zodat u er straks weer warmpjes bij zit als de winter begint.

Controleer uw verwarming

’thuis zorgt voor het nodige onderhoud aan uw cv-ketel. Maar het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de cv-ketel moet u zelf doen. Het is een vrij gemakkelijk klusje wat u maar een half uurtje tijd kost. Heeft u er toch moeite mee? Op onze website bij Onderhoudstips en uitleg vindt u een handig filmpje. Hierin leggen we uit hoe u de cv-ketel bijvult.

U kunt ook een serviceabonnement afsluiten bij ’thuis. Dan nemen wij voor een kleine maandelijkse bedrag dit soort klusjes van u over. Op de pagina Serviceabonnement leest u hier meer over.

Heeft u een programmeerbare kamerthermostaat? Controleer dan de instellingen en pas de tijden aan op de wintertijd. Verwissel op tijd de batterijen.

Ventileren blijft nodig

Ook als het kouder wordt is het belangrijk om goed te blijven ventileren. Als we thuis zijn maken we heel wat vocht aan. Niet alleen door te ademen maar ook door te koken, wassen of douchen. Als het vocht in de lucht blijft hangen, kan dat leiden tot schimmels. En die zorgen weer voor allerlei gezondheidsproblemen. Bovendien warmt vochtige lucht minder snel op dan schone droge lucht. Dus zorg dat uw ventilatieroosters open blijven en dat ze schoon zijn.

Heeft u toch nog vragen hierover, dan mag u mij altijd bellen. Ik ben bereikbaar via het algemene nummer van ’thuis (040) 24 99 999.

 

Uw buurtbeheerder David Hearn