Een nieuw thuis voor cliënten van Neos geopend

11 september hebben we samen met belanghouders het nieuwe wooncomplex voor dak- en thuisloze cliënten van Neos aan de Boutenslaan 54 geopend. Op deze plek stond sinds 1961 het Labrehuis. Het gebouw was verouderd en paste niet meer bij de nieuwe manier van zorg verlenen.

’thuis en Neos tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van een wooncomplex dat bewoners alle faciliteiten biedt om zich te kunnen voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijke toekomst. En nu staat het er! Een prachtig duurzaam, toekomstbestendig pand.

Toekomstbestendig omdat het gebouw flexibel is. De indeling kan aangepast worden aan de woonbehoefte. En door het gebruik van alleen maar elektrische installaties, zonnepanelen en goede isolatietechnieken is het ook een duurzaam gebouw.

Het is een pand waar we trots op zijn en dat heel goed aansluit bij onze ambities. Maar vooral hopen we dat de cliënten van Neos hier een veilig tijdelijk thuis vinden om daarna weer zelfstandig te gaan wonen. Daar gaan we voor, een samenleving waar iedereen mee kan doen. Samen ’thuis

Bekijk de samenvatting van de opening hieronder:

Extra te bekijken:

  • Wilt u weten hoe NEOS zijn bewoners aan de Boutenslaan coacht en wat een nieuwe bewoner van het wooncomplex vindt? Loop mee en kijk rond in het nieuwe gebouw: www.neos.nl/rondleiding
  • Een mooie weergave van de sloop van het oude Labrehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven tot aan de realisatie van een mooi, nieuw wooncomplex voor de cliënten van Neos. Deze korte film is in opdracht van Neos en ’thuis gemaakt door Rapid Eye Movement:


    De livestream van de opening met het rondetafelgesprek en de openingshandeling: