Bewoners kiezen naam tijdens vieren opening nieuwe appartementen

’thuis en Altera BV organiseerden vrijdag 23 november een feestje voor de bewoners van de nieuwe huurappartementen aan de Molenstraat in Son en Breugel. 

De feestelijk ingerichte tent tussen de twee gebouwen liep om 17.00 uur snel vol met bewoners en andere betrokkenen bij het project. Omdat het toch wel fris was werden de toespraken in de tent gehouden. Alle partijen zijn het er over eens dat de samenwerking cruciaal was in de realisatie van deze mooie appartementengebouwen. En dat de bewoners echte geluksvogels zijn. Het was een erg gezellige avond. Bijna alle bewoners van beide gebouwen waren erbij. Ze wilden allemaal graag kennis met elkaar maken. 

Spectaculaire openingshandeling
Bij de openingshandeling hielp van beide gebouwen een bewoner mee. Het leek even verkeerd te gaan, door kortsluiting. Maar dat hoorde bij de act van Bertje de Bouwvakker. Toen dit was verholpen, ontvlamde met het indrukken van de rode knop het flashbord. Daarop stond een foto van beide gebouwen en felicitaties voor de bewoners. 

“De Thuishaven” werd gekozen tijdens het eten van de stamppot
In de tent stonden 3 schildersezels met daarop de genomineerde namen: Het Bruggehuis, De Woonark en De Thuishaven. De inzenders van de drie genomineerde namen waren ook aanwezig. Dit waren de heer Lombarts, mevrouw Luijcks en mevrouw Berkelmans, en de heer Walraven. Alle aanwezige bewoners van het gebouw van ’thuis mochten hun keuze met een sticker kenbaar maken. 

Tijdens het eten van de stamppot konden bewoners hun keuze maken. De Thuishaven ontving de meeste stemmen. De heer Walraven ontving voor zijn inzending een prijs. Later bleek dat we 2 inzenders hadden van de gekozen naam. Namelijk ook mevrouw Lasance had deze naam ingezonden. Zij heeft later nog haar prijs ontvangen uit handen van onze buurtbeheerder André Hendriks. 

Arnie van de Veerdonk, manager wonen van ’thuis : “Wij zijn erg trots op dit bijzondere project op deze mooie plek. Een diversiteit van bewoners van jong tot oud. En in 10 van de 30 appartementen wonen bewoners van Doorpakken.” 

Hans Spooren: “De bewoners van Stichting Doorpakken Wonen zijn erg blij met de samenwerking met ’thuis. Een samenwerking die het voor onze jongeren mogelijk maakt hier te wonen en deel te nemen aan de maatschappij. Wij blijven doorgaan om dit voor jongeren met een beperking mogelijk te maken”. 

Gijs Gijzen, marketing manager bij Altera BV: “Ook wij zijn ontzettend blij met deze appartementen en onze huurders. Het hoge appartement heeft al een naam, namelijk ‘De Traverse’. Wij wensen álle bewoners veel woonplezier”. 

Paulus Oerlemans, gebiedsregisseur van ’thuis : “De bewoners die hier nu wonen zijn geluksvogels. We kregen maar liefst 1100 reacties van mensen die hier wilden wonen. Ook Altera BV had de 48 appartementen in een vloek en een zucht verhuurd. Dus je kunt jezelf wel geluksvogel noemen als je hier een appartement huurt”. 

Duurzaamheid
’thuis en Altera hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan; de woningen en het gebouw zijn energiezuinig gebouwd en hebben opwekking van eigen, duurzame energie. Het gebouw heeft energielabel A. De zonnepanelen op het dak zorgen voor klimaat-neutrale (duurzame) energie. Lage energielasten zorgen ook voor betaalbare woonlasten van onze huurders.