Bij de Pietershoek in Veldhoven spelen de bewoners regelmatig fanatiek een spelletje jeu de boules. Er is altijd veel publiek. Deze zitten helaas regelmatig in de wind. Daarom kwam bij ’thuis de vraag of wij hierin iets konden betekenen.

Voor onze buurtbeheerder James was de link met het Sondervick Collega snel gelegd. In het verleden hebben we al vaker fijn samengewerkt. De school reageerde meteen enthousiast: “Leuk, een praktijk opdracht. Zowel de praktische kant als de omgang met bewoners.”  

De school is met de wensen van de bewoners aan de slag gegaan. In de winter is het idee uitgewerkt en een plan gemaakt. ’thuis heeft voor de materialen gezorgd. Samen met vijf leerlingen, begeleiding door school en buurtbeheerder James is er hard gewerkt. Dit onder aanmoediging van enthousiaste bewoners, die zelfs voor iets lekkers zorgden. Hartelijk dank daarvoor.

Het resultaat mag er zijn. Kijkers van de jeu des boules zitten vanaf nu windvrij. Het was mooi om te zien hoe een team van los zand zich in een paar uur ontwikkelde tot een geolied bouwteam. Samen ’thuis