Bewoners blij met nieuwe woning

9 Maart hebben de eerste nieuwe huurders van 22 Nul Op de Meter woningen in nieuwbouwplan Huysakkers de sleutel gekregen. Het zijn de eerste Nul Op de Meter woningen van ’thuis in Veldhoven. Ze zijn onderdeel van de nieuwe wijk Zilverackers.

’thuis heeft deze woningen gekocht van de ontwikkelaar Floreffe B.V. De woningen hebben een kale huurprijs van € 615,00. Dit betekent dat huurders, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag kunnen aanvragen.

De woningen zijn Nul Op de Meter (NOM)
Ze zijn energieneutraal en dat betekent dat ze met zonnepanelen genoeg energie opwekken voor dagelijks gebruik. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar.

Ook voor deze woningen was veel belangstelling
Ruud van Splunder, gebiedsregisseur bij ’thuis vertelt: “We zijn blij dat we met deze woningen bijdragen aan een schoner milieu maar ook aan de grote behoefte aan betaalbare woningen. De nood is nog steeds hoog, dat zien we aan het aantal reacties.”Op de woningen reageerden zo’n 1500 woningzoekenden.

We blijven bouwen voor onze doelgroep, woningzoekenden met een kleine portemonnee. Benieuwd naar onze andere nieuwbouwprojecten? Kijk hier voor meer nieuwbouwprojecten