Ruysdaelstraat (Vijverberg), Son en Breugel

Woonstichting ’thuis wil op de plek van de voormalige basisschool De Vijverberg huurwoningen realiseren

Aan de Ruysdaelstraat in Son staat het pand van de voormalige basisschool De Vijverberg. Op dit moment heeft de gemeente Son en Breugel de lege school beschikbaar gesteld aan vluchtelingen uit Oekraïne. Als het schoolgebouw weer leeg komt te staan gaat ’thuis hier nieuwbouw te realiseren.

Het plan omvat de realisatie van 30 sociale huurwoningen. Samen met de gemeente en ’thuis is Stichting Doorpakken Wonen al langere tijd op zoek naar een locatie waar een combinatie van sociale huurwoningen en wooneenheden voor jongeren met een WLZ-indicatie gerealiseerd kunnen worden. Belangrijk is dat deze jongeren kunnen wonen daar waar zij onderdeel zijn van de samenleving. Ook deze 20 woningen worden gerealiseerd op de locatie aan de Ruysdaelstraat.

Op dinsdag 5 juli 2022 jl. was de eerste van een aantal bijeenkomsten waarbij de gemeente, Stichting Doorpakken Wonen en ’thuis in gesprek gaan met de direct omwonenden. Ook konden de betrokkenen al een indruk krijgen van het te realiseren plan. 

In oktober 2022 troffen ’thuis, de gemeente Son en Breugel, Stichting Doorpakken en de omwonenden elkaar voor de tweede keer. Vragen die waren gesteld tijdens de eerste informatieavond konden we al beter beantwoorden. (zie link in rechter zijbalk). 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van gemeente Son en Breugel. Op Stichting Doorpakken Wonen leest u meer over wat deze stichting doet.