Meester Slootsweg, Waalre

Samen met de gemeente Waalre heeft ’thuis plannen om 30 tijdelijke sociale huurwoningen te plaatsen aan de Meester Slootsweg in Waalre, voor een periode van maximaal 10 jaar.

’thuis wil tijdelijk 26 studio's en 4 woningen aan de Meester Slootsweg in Waalre plaatsen. Het doel is om hiermee de druk op de sociale woningmarkt op korte termijn enigszins te verminderen.

Woningtype: Tiny Houses (25 - 34 m2)

  • 18 studio's op de begane grond, met terras
  • 8 studio's op 1e verdieping, zonder buitenruimte (balkon)
  • 4 woningen met 1 slaapkamer, met terras

De bebouwing bestaat uit 30 één- en tweepersoonswoningen en een gezamenlijke fietsenstalling. Daarnaast komen er ondergrondse afvalcontainers en 30 parkeerplaatsen. De woningen worden allemaal voorzien van zonnepanelen en hebben een A-energielabel. Na de tien jaar tijdelijke verhuur worden de woningen hergebruikt.

De direct aanwonenden en andere belanghebbenden zijn uitgenodigd voor een inloopavond op dinsdag 20 juli. Tijdens deze avond geven ’thuis en de gemeente Waalre meer informatie over het plan, de vergunningsprocedure en de planning. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. In 2017 zijn de omwonenden al geïnformeerd over het voornemen tot plaatsing van tijdelijke woningen. Op dit moment blijkt de tijd rijp, gezien de forse druk op de sociale woningmarkt. De stedenbouwkundige opzet past goed binnen het betreffende perceel en kan op een goede en verantwoorde manier worden ingebed binnen het gebied.

Planning

De oplevering staat gepland voor juni 2022.