Meester Slootshof, Waalre

Samen met de gemeente Waalre hebben we besloten om 28 sociale huurwoningen te plaatsen aan de Meester Slootshof in Waalre. De woningen staan er voor een periode van maximaal 10 jaar. Het doel is om hiermee de druk op de sociale woningmarkt op korte termijn enigszins te verminderen.

Ligging
De tijdelijke woningen hebben een fijne ligging in het groen van Waalre. Daarnaast bent u vanaf deze locatie snel bij alle belangrijke voorzieningen, zoals de supermarkt, gemeentehuis en bushalte. Ook het centrum van Waalre is op korte afstand van de woningen.

De tijdelijke woning
In 2017 zijn de omwonenden al geïnformeerd over het voornemen tot plaatsing van tijdelijke woningen. Op dit moment blijkt de tijd rijp, gezien de forse druk op de sociale woningmarkt. De stedenbouwkundige opzet past goed binnen het betreffende perceel en kan op een goede en verantwoorde manier worden ingebed binnen het gebied. Deze woningen blijven tot medio 2032 op deze locatie staan, daarna worden ze verplaatst naar een andere locatie.

De woningen 
De 3 woonblokken bestaan uit 28 één- en tweepersoonswoningen en twee (gezamenlijke) fietsenstallingen. De woningen krijgen zonnepanelen. Daarnaast komen er ondergrondse afvalcontainers en 28 parkeerplaatsen. In de rechterzijbalk ziet u voorbeeld plattegronden van de woningen. 

Woningtype 

  • 16 studio's (ongeveer 29 m2) op de begane grond, met terras
  • 12 2-kamerwoningen (ongeveer 35 m2), waarvan 6 op de begane grond met terras en 6 op de verdieping, zonder buitenruimte (balkon)

De huurprijzen en servicekosten
De onderstaande huurprijzen zijn op basis van prijspeil 2024

  • € 540,00 voor de studio’s
  • € 605,00 voor de 2-kamerwoningen op de 1e verdieping
  • € 650,00 voor de 2-kamerwoningen op de begane grond

Planning 
Naar verwachting worden de woningen in juni 2024 opgeleverd. De woningen hebben al op Wooniezie gestaan. De woningen staan op het bouwterrein en wachten tot deze op het elektriciteitsnet aangesloten kunnen worden. Ook is de gemeente bezig met het aanleggen van de omgeving.