Leostraat, Eindhoven

In de Eindhovense wijk Bloemenbuurt Noord gaat ’thuis 5 woongebouwen bouwen. Verspreid over deze gebouwen komen in totaal 102 studio's, appartementen en maisonnettes. Om ruimte te maken voor deze nieuwbouw, worden eerst 36 eengezinswoningen gesloopt.

De woningen slopen we circulair
Deze duurzame manier van slopen en hergebruik van bouwmaterialen is nog bijzonder en vrij uniek, en dat maakt dat de sloop van woningen aan de Leostraat een van de meest circulaire projecten is in Zuid Nederland.

Er wordt hergebruikt wat mogelijk is. Zo komen in de nieuwbouw terug:

  • Gevelstenen, die worden als plint hergebruikt.
  • Dakpannen die geschikt zijn om te hergebruiken.
  • Hout, dat hergebruiken we als geveldelen.
  • Voordeuren, die hergebruiken we onder andere als deuren voor de werkkasten.

Ligging
De woongebouwen komen aan de ring van Eindhoven, op korte afstand van de Genneper Parken en nabij uitvalswegen. Bij woongebouwen 3, 4 en 5 komt een gezamenlijke binnentuin voor de bewoners. Tussen woongebouw 1, 2 en 3 staan bestaande woningen. Bij het ontwerpen van de nieuwbouw is rekening gehouden met de bestaande woningen in Bloemenbuurt Noord. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe woongebouwen mooi aansluiten qua uitstraling in de buurt. In de buurt geldt overal betaald parkeren, behalve voor vergunninghouders. 

De woningen
We bouwen 5 woongebouwen. In de woongebouwen worden in totaal 102 appartementen, studio's en maisonnettes verspreid. De appartementen krijgen 2 slaapkamers en de maisonnettes krijgen 3 slaapkamers. De afmetingen en verdere invulling van deze woningen zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, vindt u dit terug op deze pagina. 

De huurprijzen en servicekosten
Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van uw inkomen. Zodra we de huurprijzen weten vindt u dit terug op deze pagina.

Planning
In januari 2024 starten we met de sloop van de huidige eengezinswoningen. De sloop duurt tot en met april 2024. Als alles volgens planning verloopt, starten we met de bouw in augustus 2024. De oplevering van de woningen is gepland in het 1e kwartaal van 2026.

Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van dit nieuwbouwproject? 
Meldt u zich dan aan als belangstellende door te klikken op de groene button 'Meld u aan als belangstellende'. U vindt de button rechtsboven op deze pagina. U ontvangt dan ook een e-mail zodra de verhuur begint en de woningen worden geadverteerd op Wooniezie.nl.

Belangrijke stap: inschrijven als woningzoekende
Als u zich aanmeldt als belangstellende, dan staat u niet automatisch ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende zijn ingeschreven op Wooniezie.nl Dat kunt u hier gratis doen.