Gildebuurt, Eindhoven

Begin 2022 hebben wij 119 woningen in de Gildebuurt van Wooninc. overgenomen. Deze woningen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen. Daarom slopen we deze woningen en bouwen we er ongeveer 220 duurzame nieuwe woningen voor terug.

Ligging
We bouwen een totaal vernieuwde wijk in de Gildebuurt, Eindhoven. Deze ligt aan de Woenselse Markt. Om de hoek van de bruisende Kruisstraat met verschillende winkels en restaurants. Ook zijn op loopafstand verschillende supermarkten te vinden. Met de fiets bent u in 5 minuten in het centrum van Eindhoven.

Participatietraject 
Samen met de gemeente, oud bewoners en omwonenden zijn we in 2022 het participatietraject aangegaan. We hebben veel besproken met de betrokkenen en er zijn verschillende ideeën ontstaan over hoe de nieuwe Gildebuurt eruit moet komen te zien. Een deel van de oud bewoners komt terug als de nieuwbouw klaar is. Er wordt veel groen aangelegd. Samen met de toekomstige bewoners gaan we de binnen tuin vormgeven. Ideeën hiervoor worden nog besproken en vervolgens ingericht. Benieuwd naar de sfeer van de wijk? Bekijk dan ook eens de presentatie. Die vindt u in de rechter zijbalk op deze pagina.

De woningen
We zijn bezig met het ontwerpen van de woningen. In totaal bouwen we ongeveer 220 woningen. Het is een mix van grondgebonden woningen en appartementen. De afmetingen en verdere invulling van deze woningen zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, vindt u dit terug op deze pagina. Op de foto's staan een aantal impressies van hoe de wijk en huizen er ongeveer uit gaan zien.

De huurprijzen en servicekosten
Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van uw inkomen. Zodra we de huurprijzen weten vindt u dit terug op deze pagina.

Planning
We starten in het 2e kwartaal van 2024 met de sloop van de huidige woningen. Als alles naar verwachting verloopt dan kunnen we eind 2024 starten met de bouw van de eerste woningen. De oplevering van de woningen staat gepland in 2026.

Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van dit nieuwbouwproject? 
Meldt u zich dan aan als belangstellende door te klikken op de groene button 'Meld u aan als belangstellende'. U vindt de button rechtsboven op deze pagina. U ontvangt dan ook een e-mail zodra de verhuur begint en de woningen worden geadverteerd op Wooniezie.nl.

Belangrijke stap: inschrijven als woningzoekende
Als u zich aanmeldt als belangstellende, dan staat u niet automatisch ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende zijn ingeschreven op Wooniezie.nl Dat kunt u hier gratis doen.