Ecodorp Klein Oers, Veldhoven

Gezamenlijk wonen kan in ecodorp Klein Oers, waar in totaal 40 woningen gebouwd worden. ’thuis bouwt 24 huurwoningen in dit project. Dat worden hele bijzondere woningen, in de wijk Zilverackers. Ze worden gebouwd van hout, stro en leem, allemaal materialen uit de directe omgeving. 

Ligging 
Zilverackers ligt vlakbij de wijk Oerle. De lokale bevolking spreekt Oerle, vroeger een kerkdorp, uit als Oers. Zo is dan ook de naam voor dit project ontstaan: Klein Oers. Het ecodorp ligt in het groen, omringt door andere nieuwbouwwoningen. 

Klein Oers wordt een ecodorp
Niet alleen de manier van bouwen is duurzaam, ook de manier van samenleven is anders. U kunt daarover alles lezen op de website van Klein Oers. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen. ’thuis verhuurt de woningen niet zelf. Dat doen de initiatiefnemers van het ecodorp. Voor alle huurwoningen zijn inmiddels kandidaten. Ook de koopwoningen zijn allemaal verkocht.

De woningen
Naast de 24 sociale huurwoningen komen er ook 16 koopwoningen, deze worden niet door ’thuis gebouwd. Klein Oers bestaat dus in totaal uit 40 woningen. De wijk zal bestaan uit 5 woonblokken van elk 8 woningen en een dorpshuis.
Elk blok bestaat uit: op de begane grond levensloopbestendige woningen (voor 1 of 2 personen). 1 tot 3 persoons appartementen, tussenwoningen (voor 2 of 3 personen) en grotere gezinshoekhuizen (voor 3 tot 4 personen).  

Planning
De bouw is in maart 2023 gestart. De verwachting is dat de eerste woningen begin 2024 worden opgeleverd.

Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van dit nieuwbouwproject? 
Dit kan via de website van Klein Oers. Op deze website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.

’thuis verhuurt de woningen niet zelf
Dat doen de initiatiefnemers van het ecodorp. Voor alle huurwoningen zijn inmiddels kandidaten. Ook de koopwoningen zijn allemaal verkocht.