Dijkstraten Fase 5, Best

Eind 2021 starten wij met de bouw van 25 sociale NOM-huurwoningen

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), dichtbij het station is woongebied Dijkstraten in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. ’thuis realiseert hiervan 190 woningen in de sociale huursector. Diverse woningen zijn al gebouwd en bewoond. ’thuis heeft in de 1e 4 fasen totaal 165 woningen gerealiseerd. Deze Nul op de Meter-woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er uit ziet en hoe de nieuwe woningen er uit komen te zien.

'thuis start eind 2021 met de bouw van 25 sociale NOM-huurwoningen, fase 5 
Dit worden woningen met 2 slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Zodra de bouw start, informeren wij u daarover op deze website.

Duurzame nieuwbouw
Op de 25 nieuw te bouwen NOM-woningen liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken genoeg energie op voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen.

Het betekent niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft. De bewoner heeft een contract nodig met een energieleverancier naar eigen keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dat is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet op hetzelfde moment gebeurt. En als de bewoner meer energie verbruikt dan het gemiddelde gebruik van een huishouden, dan moet hij/zij bijbetalen aan de energieleverancier.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties (zoals een warmtepomp) en de huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis. Hiervoor ontvangt de huurder een energiebundel. Ook kiest de huurder zelf een energieleverancier. De energieleverancier verrekent aan het einde van het jaar de levering en het verbruik. Verbruikt de huurder meer energie dan de bundel dan moet hij bijbetalen aan de energieleverancier.

Huurprijs en andere kosten (per maand)
Zodra de huurprijzen bekend zijn, informeren wij u daarover op deze website.

Heeft u interesse in een woning in fase 5 in dit project?  
Meld u zich dan aan als belangstellende. Dit doet u door te klikken de groene knop 'Meld u aan als belangstellende' op deze pagina. U krijgt daarna automatisch een e-mail om u te laten weten wanneer de woningen op Wooniezie.nl worden gepubliceerd. 

Zorg dat u bent ingeschreven als Woningzoekende!
Meld u zich aan als belangstellenden dan staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project of ander project. Daarvoor moet u als woningzoekende zijn ingeschreven bij Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.