Dijkstraten Fase 5, Best

Gestart met de bouw van 25 sociale NOM-huurwoningen

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), dichtbij het station, is woongebied Dijkstraten in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. ’thuis realiseert hiervan 190 woningen in de sociale huursector. Diverse woningen zijn al gebouwd en bewoond. ’thuis heeft in de 1e vier fasen totaal 165 woningen gerealiseerd. Deze Nul op de Meter-woningen geven een goed beeld van hoe de wijk eruit ziet en hoe de nieuwe woningen eruit komen te zien.

'thuis is in november 2021 gestart met de bouw van 25 sociale NOM-huurwoningen, fase 5 
Dit worden woningen met 2 slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. De oplevering wordt verwacht vanaf mei 2022. Als voorbeeld kunt u een plattegrond van één van de woningen in fase 5 in de rechterkolom bekijken. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit voorbeeld.   

Duurzame nieuwbouw
Op de 25 nieuw te bouwen NOM-woningen liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken genoeg energie op voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen.

Het betekent niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft. De bewoner heeft een contract nodig met een energieleverancier naar eigen keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dat is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet op hetzelfde moment gebeurt. En als de bewoner meer energie verbruikt dan het gemiddelde gebruik van een huishouden, dan moet hij/zij bijbetalen aan de energieleverancier.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties (zoals een warmtepomp) en de huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis. Hiervoor ontvangt de huurder een energiebundel. Ook kiest de huurder zelf een energieleverancier. De energieleverancier verrekent aan het einde van het jaar de levering en het verbruik. Verbruikt de huurder meer energie dan de bundel dan moet hij bijbetalen aan de energieleverancier.

Huurprijs en andere kosten (per maand)

  • Kale huur: € 675,- per maand
  • Servicekosten: € 3,- per maand
  • EPV vergoeding: € 122,- per maand

De woningen zijn inmiddels geadverteerd, u kunt niet meer reageren!