Dijkstraten, Best

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), tegen de kern van Best aan, nabij het station is woongebied Dijkstraten in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. Diverse woningen zijn al gebouwd en bewoond. ’thuis realiseert hiervan 190 woningen in de sociale huursector. De in totaal 106 woningen van de eerste 2 fasen zijn inmiddels bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de toekomstige wijk er uit komt te zien.

Realisatie 31 NOM* sociale huurwoningen

’thuis is in Dijkstraten gestart met de bouw van nog eens 31 sociale huurwoningen. De verwachting is dat deze begin 2020 worden opgeleverd. Dit worden net als de de woningen in fase 2 opgeleverde woningen twee verschillende woningtypen, met 2 of 3 slaapkamers.  Ze zijn bestemd voor 2- en meerpersoonshuishouden. 

De huurprijzen zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat dit sociale huurwoningen worden. Op de huur van deze woningen kan, afhankelijk van uw inkomen, huurtoeslag aangevraagd worden. Naast de huur per maand betaald u een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). De EPV is een bedrag dat u elke maand aan ’thuis betaald en waarvoor u energie ontvangt. 

Nul Op de Meter (NOM)
Dit betekent dat zonnepanelen op de woning genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

Energie prestatie vergoeding (EPV) en energierekening
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties en huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan’thuis. Daarnaast heeft u een contract met een energieleverancier naar keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dit is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet tegelijk gebeurt. Gebruikt u meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden, dan koopt u deze extra elektra van uw energieleverancier.

Het interesseformulier is gesloten
Omdat dit project binnenkort in verhuur gaat is het interesseformulier gesloten.  

Heeft u interesse in dit project?  Houd dan het huuraanbod op deze website in de gaten. Beschikbaar komende huurwoningen worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl. U kunt met uw woningzoekende registratie reageren. 

Let op: Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.  

Beschikbaar komende huurwoningen worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl.