Buurtschap te Veld, Eindhoven

Er wordt een geheel nieuwe buurt gebouwd aan de Castiliëlaan in Eindhoven. In totaal komen er 670 woningen in de buurt. 350 van deze woningen zijn bestemd voor sociale huur, waarvan wij 100 woningen bouwen. Deze 100 woningen bouwen we in 4 kamers. Elke kamer heeft een eigen naam en type woning. 

Ligging
De nieuwe buurt is in stadsdeel Woensel-Noord. In deze buurt bent u direct bij de uitvalswegen van Eindhoven. Ook het bekende Ekkersrijt met verschillende winkels is om de hoek van Buurtschap te Veld. Op 10 minuten rijden bent u bij Winkelcentrum Woensel.

Het is een compleet nieuwe buurt daarom zijn deze opgedeeld in zogenoemde kamers. Wij bouwen de volgende kamers in te Veld: 

Meer informatie over deze kamers leest u door op de hierboven genoemde naam te klikken en op de website van Buurtschap te Veld

Wat Buurtschap te Veld zo anders en uniek maakt
Buren wonen hier gemoedelijk naast, maar vooral mét elkaar. Het is dan ook belangrijk dat u echt past bij dit bijzondere nieuwbouwproject. Samen wonen kan alleen als huurders zich aan afspraken houden. Deze staan in de Buurtschapsafspraken van te Veld. In de nieuwe buurt wordt op een nieuwe manier invulling gegeven aan wat een buurtschap kan zijn. De bedoeling is dat bewoners zich verbonden voelen met elkaar en met het landschap. Samenwonen in het groen staat centraal. Natuurlijk zijn alle kamers groen en autovrij.  

De woningen
Er zijn verschillende soorten woningen, we bieden woningen aan met 1 of 2 slaapkamers. De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. De appartementen hebben allemaal vloerverwarming. De woningen hebben beneden vloerverwarming. De zonnepanelen wekken stroom op. Alle woningen zijn gasloos, dus koken doet u elektrisch.
Onder het aanrechtblad in de keuken is ruimte voor een (tafelmodel) koelkast. Er is geen keukenapparatuur aanwezig. Er is een aansluiting voor een wasmachine, maar niet voor een wasdroger. De woningen – sommige alleenstaand, anderen geschakeld of gestapeld – worden in kamers gebouwd. De woningen zelf worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt. Zo kunnen de toekomstige bewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten ontwikkelen. Benieuwd naar de plattegronden van deze woningen? Die staan op deze pagina onder het kopje "zie ook". 

De huurprijzen en servicekosten
Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van uw inkomen. Zodra we de huurprijzen weten vindt u dit terug op de pagina van de kamer.

Planning
Eerste woningen ’thuis opgeleverd 
Kamer I - Eikberg

  • 7 appartementen en 14 woningen zijn opgeleverd. Benieuwd naar deze woningen? Klik op de afbeelding voor meer informatie, plattegronden en foto's.   

Planning appartementen en woningen kamers B, M en E
In kamers B, M en E worden 11 woningen en 69 appartementen gebouwd door ’thuis.  

Kamer B - De Voorstad

  • 11 woningen met 2 slaapkamers - verwachte oplevering: midden april 2024 - deze woningen zijn toegewezen aan nieuwe bewoners.
  • 15 appartementen met 1 slaapkamer - verwachte oplevering: 4e kwartaal 2024
  • 5 appartementen met 2 slaapkamers - verwachte oplevering: 4e kwartaal 2024

Kamer M - Groenendijk

  • 29 appartementen met 2 slaapkamers - verwachte oplevering: 4e kwartaal 2024

Kamer E - Overakker

  • 12 appartementen met 2 slaapkamers - verwachte oplevering: 3e kwartaal 2024
  • 8 appartementen met 1 slaapkamer - verwachte oplevering: 3e kwartaal 2024

Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van dit nieuwbouwproject? 
Meldt u zich dan aan als belangstellende door te klikken op de groene button 'Meld u aan als belangstellende'. U vindt de button rechtsboven op deze pagina. U ontvangt dan ook een e-mail zodra de verhuur begint en de woningen worden geadverteerd op Wooniezie.nl. Meer weten over de buurt? Dit kunt u lezen op de website buurtschapteveld.nl.

Belangrijke stap: inschrijven als woningzoekende
Als u zich aanmeldt als belangstellende, dan staat u niet automatisch ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende zijn ingeschreven op Wooniezie.nl. Dat kunt u hier gratis doen.  

Bron: Tom van Tuijn Stedenbouw