Buurtschap Te Veld, Eindhoven

Een nieuwe buurt met in totaal 670 woningen aan de Castiliëlaan

Van de, in totaal 350 sociale huurwoningen die gebouwd worden in Buurtschap Te Veld, neemt ’thuis er 100 voor haar rekening. Deze 100 woningen bouwen we in 4 kamers. Elke kamer heeft een eigen naam, type woningen en een eigen gemeenschap. Natuurlijk zijn alle kamers groen en autovrij.

Wat maakt Te Veld zo anders en uniek

Buren wonen hier gemoedelijk naast, maar vooral mét elkaar. Het is dan ook belangrijk dat u echt past bij dit bijzondere nieuwbouwproject. Samen wonen kan alleen als huurders zich aan afspraken houden. Deze staan in de Buurtschapsafspraken van Te Veld.

De eerste kamer levert ’thuis in juni 2023 op

In kamer I, Eikberg, komen 7 appartementen en 14 woningen.  

Huurprijzen en andere kosten per maand

De appartementen hebben 1 óf 2 slaapkamers.

- 4 appartementen met 1 slaapkamer hebben een kale huur van € 535,-

- 3 appartementen met 2 slaapkamers hebben een kale huur van € 600,-


De woningen hebben 2 slaapkamers
- 14 woningen met 2 slaapkamers hebben een kale huurprijs van € 600,-


De servicekosten bedragen € 2,18 per maand.

Afhankelijk van je inkomen kan huurtoeslag worden aangevraagd.
Plattegronden van drie typen woningen staan in de rechterkolom. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze voorbeelden.


Duurzaam, energiezuinig en zonnepanelen

De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. De appartementen hebben allemaal vloerverwarming. De woningen hebben beneden vloerverwarming, de verdieping wordt verwarmd met convectoren. De zonnepanelen wekken stroom op. Stroom om bijvoorbeeld te koken. Alle woningen zijn  namelijk gasloos, dus koken doe je elektrisch. Onder het aanrechtblad in de keuken is ruimte voor een (tafelmodel) koelkast. Er is geen keukenapparatuur aanwezig. Er is een aansluiting voor een wasmachine, maar niet voor een wasdroger.

 

Samen wonen in het groen

In de nieuwe buurt wordt op een nieuwe manier invulling gegeven aan wat een buurtschap kan zijn. De bedoeling is dat bewoners zich verbonden voelen met elkaar en met het landschap. Samenwonen in het groen staat centraal. De woningen – sommige alleenstaand, anderen geschakeld of gestapeld – worden in kamers gebouwd. De woningen zelf worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt. Zo kunnen de toekomstige bewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten ontwikkelen.

Meer weten over de buurt 

Wie interesse heeft om in Buurtschap te Veld te wonen en meer te weten over de buurt, leest meer op de website buurtschapteveld.nl. Ook kun je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Aanmelden als belangstellende sociale huurwoning van ’thuis 

Via deze website kunt u zich aanmelden als belangstellende. Dit doet u door te klikken op de groene knop 'Meld u aan als belangstellende' op deze pagina. U wordt dan op de hoogte gehouden van het project en geïnformeerd wanneer de woningen geadverteerd worden op website Wooniezie.nl

Zorg dat u bent ingeschreven als woningzoekende!

Als u zich aanmeldt als belangstellende, dan staat u NIET automatisch ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende zijn ingeschreven op Wooniezie.nl. Dat kun u gratis doen.  

Bron: Tom van Tuijn Stedenbouw