Wat is vrije verkoop?


Naast woningen te huur heeft ’thuis ook woningen te koop. Een deel van deze koopwoningen bieden we aan in de vrije verkoop. We verkopen deze woningen marktconform, dus zonder korting. De prijs wordt bepaald aan de hand van de waarde op de vrije markt.

Bij vrije verkoop wordt u zowel eigenaar van de woning als van de grond en bent u vrij om de woning te verkopen aan wie u wilt (dit in tegenstelling tot kopen met Koopgarant).

Voordat een woning in de vrije verkoop komt, laten we deze bouwkundig keuren en taxeren door een erkend taxateur. Het bouwkundig rapport krijgt u zodra u wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. U weet dus op voorhand wat u koopt.

Uw woning verbouwen

Als u een woning via de vrije verkoop heeft gekocht, kunt u natuurlijk zelf bepalen of u de woning wilt verbouwen. Zo wilt u misschien een nieuwe keuken of een badkamer plaatsen. Als u uw woning verbouwt, kan dit betekenen dat de waarde van de woning stijgt, maar vaak stijgt de waarde niet evenredig aan de kosten die u heeft gemaakt. Houd hier rekening mee als u gaat verbouwen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u de woning wilt verkopen.

Lees meer informatie over het kopen van een vrije verkoopwoning in de brochure 'thuis in een vrije verkoopwoning.

Al onze koopwoningen worden aangeboden via Wooniezie.nl.