Groot onderhoud eengezinswoningen 't Look, Veldhoven

In het najaar van 2020 is ’thuis gestart met het groot onderhoud en verduurzaming van 113 eengezinswoningen in ’t Look in Veldhoven. Dat doen we samen met onze ketenpartners KnaapenGroep, Sankomij en Heezen.

Naast groot onderhoud aan gevels, kozijnen, daken en installaties wordt het asbest gesaneerd en gaan we de woningen sterk verduurzamen. In het plan zit bijvoorbeeld het verbeteren van de gevel- en dakisolatie en het plaatsen van een energiezuinige installatie in de woning. Ook kunnen bewoners kiezen voor het vervangen van hun verouderde keuken, badkamer en toilet als deze ouder zijn dan 18 jaar. Zo kunnen de woningen er weer 40 jaar tegenaan. En houden we de woonlasten van de woningen betaalbaar nu de kosten voor gas en elektriciteit jaarlijks sterk stijgen.

Wat gaan we doen?

Wie voert het onderhoud uit?
Aannemer KnaapenGroep voert het werk namens ’thuis uit. Dat gebeurt in een zogenoemde ‘ketensamenwerking’.’thuis, KnaapenGroep, Heezen en Sankomij werken in de uitvoering samen in één projectteam. Door beter samen te werken kan tijd bespaard worden en heeft u minder overlast.

Planning
In het najaar van 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden. In het najaar van 2021 ronden we de werkzaamheden naar alle waarschijnlijkheid af.

Aparte trajecten voor de eengezinswoningen en de seniorenwoningen
De werkzaamheden bij de eengezinswoningen zijn anders dan die bij de seniorenwoningen. Ook qua planning is er een verschil. We zijn het groot onderhoud gestart bij de 16 seniorenwoningen. Daarna volgen de 113 eengezinswoningen. Dit zijn dus aparte trajecten. Daarom informeren we de bewoners van de eengezinswoningen op andere momenten dan de bewoners van de seniorenwoningen.

Online informatieavond
Op 4 juni 2020 vond een online informatieavond plaats. U kunt deze hier terugkijken.
Eind december 2020 namen we een tweede informatie-film op. Hierin wordt dieper ingegaan op de dak- en kozijnwerkzaamheden en wat het voor u als bewoner betekent. Deze film kunt u hieronder terugkijken:

Meer informatie
Op deze pagina kunt u de bewonersboekjes, nieuwsbrieven en overige belangrijke informatie terugvinden. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. In de bijlage 'Even voorstellen' vindt u alle contactpersonen van zowel ’thuis als KnaapenGroep.