De kijkers van de jeu des boules zitten vanaf nu windvrij

Bij de Pietershoek in Veldhoven spelen de bewoners regelmatig  fanatiek een spelletje jeu de boules. Er is altijd veel publiek. Het publiek zit helaas altijd een beetje in de wind. Daarom kwam bij Woonstichting ’thuis de vraag binnen of wij hierin iets konden betekenen. Voor buurtbeheerder James was de link met het Sondervick College snel gelegd. Dit in het kader van maatschappelijk ondernemen. In het verleden hebben we al vaker fijn samengewerkt.  De school reageerde meteen enthousiast. Leuk een praktijk opdracht.

De school is met de wensen van de bewoners aan de slag gegaan. In de winter is het idee uitgewerkt en een plan gemaakt. Woonstichting ’thuis heeft voor de materialen gezorgd. En vorige week was het zover… Samen met vijf leerlingen, begeleiding door school en buurtbeheerder James is er hard gewerkt. Dit onder aanmoediging van enthousiaste bewoners. Die zelfs voor iets lekkers zorgden. Het resultaat mag er zijn. De kijkers van de jeu des boules zitten vanaf nu windvrij.

We kijken terug op een topdag. Samen met enthousiaste leerlingen en bewoners. Het was mooi om te zien hoe een team van los zand zich in een paar uur ontwikkelt tot een geolied bouwteam (met denkers en doeners). Samen ’thuis