Bewonersactiviteiten

Stoeptegel eruit, groen erin in Hemelrijken

Voor het tweede jaar op rij organiseerde de GroenCommissie Hemelrijken een Groendag in Hemelrijken. Het concept was eenvoudig: een stoeptegel eruit en groen erin.

Struikroven in Aalst-Waalre

Met een roversbende van ongeveer 20 buurtbewoners en groen-enthousiastelingen gingen we op struikroofpad in de Michiel de Ruyterstraat in Aalst-Waalre. We organiseerden deze dag met als doel zo veel mogelijk planten te redden van de sloop.

Prachtig achterpad in Gagelbosch

Veel achterpaden worden niet of slecht onderhouden. Huurders weten vaak niet dat ze hier zelf verantwoordelijk voor zijn. Een bewoner in Gagelbosch nam het initiatief om het achterpad aan te pakken.

De kijkers van de jeu des boules zitten vanaf nu windvrij

Bij de Pietershoek in Veldhoven spelen de bewoners regelmatig  fanatiek een spelletje jeu de boules. Er is altijd veel publiek. Het publiek zit helaas altijd een beetje in de wind. Daarom kwam de vraag binnen of wij hierin iets konden betekenen.

Struikrovers in Oud Woensel

Bewoners uit de wijk Oud Woensel zijn de wijk in gegaan om planten te redden. De woningen in de wijk worden gesloopt. De tuinen worden leeggehaald om plek te maken voor de nieuwbouw.