Eenmalige huurverlaging 2021

De overheid heeft besloten dat huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een in verhouding hoge huur eenmalig een huurverlaging kunnen krijgen in 2021.

Of huurders in aanmerking komen voor huurverlaging hangt af van een aantal voorwaarden, zie hiervoor het Schema eenmalige huurverlaging 2021.
De huurders die in aanmerking komen voor deze eenmalige huurverlaging krijgen in maart een brief van ons. Ze hoeven zelf niets te doen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat we voor deze eenmalige huurverlaging kijken naar het inkomen in 2019. Het kan zijn dat het inkomen voor 2019 te hoog was om in aanmerking te komen voor de eenmalige huurverlaging. Is het inkomen na 2019 gedaald en komt de huurder met het huidige inkomen wel in aanmerking? Dan kunnen wij kijken of wij de huurverlaging alsnog door kunnen voeren. De huurder moet dan vóór 30 december 2021 contact opnemen met ons.

Meer informatie over de eenmalige huurverlaging staat ook op de website van de Woonbond www.woonbond.nl/eenmalige-huurverlaging-2021.

Bent u huurder van ’thuis en wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze eenmalige huurverlaging? Bekijk dan de veelgestelde vragen over de eenmalige huurverlaging hieronder.

Veel gevraagd over Eenmalige huurverlaging 2021

Mijn gezamenlijk inkomen is in 2020 gedaald en daarmee kom ik mogelijk wel in aanmerking voor deze huurverlaging. Wat nu?

Voor deze eenmalige huurverlaging kijken we naar het gezamenlijk inkomen van 2019. Het is mogelijk dat het gezamenlijk inkomen van 2019 niet voldoet om automatisch in aanmerking te komen voor deze huurverlaging. Als dat zo is dan heeft u geen brief van ons gehad. Maar is uw inkomen na 2019 gedaald en zou u met uw huidige inkomen wel in aanmerking komen? Dan kunnen wij kijken of wij de huurverlaging alsnog door kunnen voeren. U kunt hierover contact opnemen met een van de klantenadviseurs via telefoonnummer (040) 24 99 999 of door een e-mail te sturen naar info@mijn-thuis.nl. Doet u dit vóór 30 december 2021!

Voldoet u aan de voorwaarden?
Dan krijgt u in maart automatisch bericht van ons. U hoeft zelf niks te doen.

Mijn huurprijs is lager dan € 633,25, kom ik dan in aanmerking voor deze eenmalige huurverlaging?

Nee, als de netto huur* lager is dan € 633,25 komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

*De netto huur wordt ook wel de kale huur genoemd en is de prijs die u betaalt voor de woonruimte. De bruto huur is de kale huurprijs plus eventuele servicekosten.

Ik woon in een vrije sector woning, kom ik ook in aanmerking voor deze eenmalige huurverlaging?

Nee, als u in een vrije sector woning woont komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

Moet ik zelf iets doen om in aanmerking te komen voor deze eenmalige huurverlaging?

Dat ligt eraan. Of u in aanmerking komt voor huurverlaging hangt af van een aantal voorwaarden. In het Schema eenmalige huurverhoging 2021 ziet u de verschillende voorwaarden en kunt u nakijken of u in aanmerking komt. 

Daarbij is het belangrijk om te weten dat we voor deze eenmalige huurverlaging kijken naar uw inkomen in 2019. Het kan zijn dat uw inkomen voor 2019 te hoog was om in aanmerking te komen voor de eenmalige huurverlaging. Is uw inkomen na 2019 gedaald en zou u met uw huidige inkomen wel in aanmerking komen? Dan kunnen wij kijken of wij de huurverlaging alsnog door kunnen voeren. U kunt hierover contact opnemen met een van de klantenadviseurs via telefoonnummer (040) 24 99 999 of door een e-mail te sturen naar info@mijn-thuis.nl. Doet u dit vóór 30 december 2021!

Kom ik in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?

Dat hangt af van de hoogte van uw huur en uw inkomen. De huurverlaging geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en in verhouding hoge huur. Of u in aanmerking komt voor huurverlaging hangt af van een aantal voorwaarden. In het Schema eenmalige huurverlaging 2021 ziet u de verschillende voorwaarden en kunt u nakijken of u in aanmerking komt.

Waarom is er in 2021 een eenmalige huurverlaging?

Dit heeft de regering besloten. Mensen met een sociaal huurcontract en een klein inkomen kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen.