Duurzaamheidsmaatregelen: regenton en radiatorventilator

In 2023 ontving De Huurdersraad ’thuis een budget om uit te geven aan duurzaamheidsmaatregelen. Er is gekozen om huurders als cadeautje een radiatorventilator en/of een regenton aan te bieden. Alle radiatorventilatoren en regentonnen zijn inmiddels gereserveerd. 

De laatste aanvragen voor regentonnen worden afgehandeld. ’thuis neemt contact met u op om de regenton te laten installeren zodra u aan de beurt bent. De regenton wordt uw eigendom en behandelen wij als een zogenaamde 'zelf aangebrachte verandering' (ZAV). Dat betekent dat u deze zelf moet onderhouden en mag meenemen bij een verhuizing. Lees hier meer over op de pagina Zelf Klussen (ZAV).

Het voordeel van een regenton 

In de regenton vangt u hemelwater op. Dit water kunt u tijdens droge perioden gebruiken om bijvoorbeeld uw planten water te geven, of om uw auto te wassen. U hoeft hier dan geen schoon drinkwater voor te gebruiken. Het overtollige water dat niet in de ton past, wordt in uw tuin afgevoerd. Het is een win-win situatie: u bespaart op uw waterrekening en het schone hemelwater komt niet in het riool terecht.

Wij laten de regenton bij u thuis bezorgen en zorgen voor de installatie.
Woont u in een appartement? Dan is een regenton helaas niet mogelijk.

Het voordeel van een radiatorventilator

De radiatorventilator blaast lucht van de warme radiator de kamer in waardoor deze sneller verwarmt. Hierdoor kunt u uw thermostaat op een lagere temperatuur zetten en bespaart u op uw gasrekening.

De radiatorventilator klikt u onder de radiator. De radiatorventilator is ook te gebruiken in combinatie met een hybride warmtepomp. 

Veel gevraagd over Duurzaamheidsmaatregelen: regenton en radiatorventilator

Ik wil mijn regenton of radiatorventilator graag meenemen bij mijn verhuizing, kan dit?

Algemeen

U mag uw regenton of radiatorventilator meenemen bij uw verhuizing. Zorg ervoor dat er bij het verwijderen geen schade ontstaat en dat de regenpijp of verwarming goed werkt. Het kan dus zijn dat u de regenpijp in goed werkende staat moet herstellen.

Wie installeert de regenton voor mij?

Algemeen

U krijgt de regenton van de Huurdersraad ’thuis.

’thuis maakt een planning voor de afkoppelcoach. Hij installeert de regenton voor u.

Waar komt de regenton te staan?

De regenton is een cadeau van de Huurdersraad ’thuis voor u. U mag zelf bepalen waar de regenton komt te staan. Wel is het noodzakelijk dat u een regenpijp heeft die in uw eigen tuin uitkomt. Daarnaast moet de plek waar de regenton komt te staan vrij zijn en een verharde ondergrond hebben (bijvoorbeeld een tegel van 50x50 cm). De regenton wordt direct naast de regenpijp gemonteerd.

Wie installeert de radiatorventilator?

Algemeen

U kunt dit zelf doen. De radiatorventilator kan met magneten onder de radiator geplaatst worden. Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact.

Hoe onderhoud ik mijn regenton?

Algemeen

U moet uw regenton zelf onderhouden. De ton moet leeggemaakt worden voordat het gaat vriezen, anders vriest deze kapot. Lees in de handige instructie hoe u de regenton onderhoudt.

De regenton is van u. Als het product gemaakt moet worden of u wilt het vervangen, dan moet u dat zelf betalen en regelen. 

Hoe onderhoud ik mijn radiatorventilator?

Algemeen

U moet uw radiatorventilator zelf onderhouden. U zult af en toe het stof moeten verwijderen van de ventilatoren. Lees in de handige instructie hoe u uw radiatorventilator onderhoudt.

De radiatorventilator is van u. Als het product gemaakt moet worden of u wilt het vervangen, dan moet u dat zelf betalen en regelen. 

Wat kan ik doen als het geleverde product niet in orde is?

Neemt u dan contact op met de leverancier Heatfan te bereiken op telefoonnummer 0297-255 193.

Waarom weet ik niet direct na inschrijving of ik een regenton of radiatorventilator krijg?

Algemeen

Voordat we u de code sturen om de regenton of radiatorventilator te bestellen, controleren we of uw aanvraag compleet is, of uw aanvraag juist is en of er nog regentonnen of radiatorventilatoren beschikbaar zijn. Als het antwoord op al deze vragen ‘ja’ is, dan ontvangt u de code waarmee u de regenton of radiatorventilator kunt bestellen op de website van de leverancier.

Kan ik ook een andere regenton of radiatorventilator aanvragen?

Algemeen

Nee. De Huurdersraad heeft met de leverancier afspraken gemaakt over het type van de aangeboden producten.