Zorgcluster Oerle, Veldhoven

Op het terrein van het voormalige KI-gebouw aan de Sint Janstraat in het centrum van Oerle, gaat ’thuis op een locatie van gemeente Veldhoven het Zorgcluster Oerle realiseren.


 

Het project Zorgcluster Oerle is ontwikkeld in goede samenwerking met gemeente Veldhoven en diverse zorgpartners. Het is ontstaan mede op initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Oerlese gemeenschap met als doel onder andere ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen met zorgvoorzieningen binnen handbereik. Centraal staat de doelgroep die door middel van een zorgindicatie is aangewezen op gezondheidsvoorzieningen.

Karakteristiek

Het Zorgcluster komt  op een markante locatie aan de Sint Janstraat, nabij ’t Stoom te Oerle en aan de entree naar de nieuwe woonlocatie Oerle-Zuid. De architectuur is traditioneel van karakter in de sfeer van het voormalige KI-gebouw en sluit aan bij het bestaande dorp en de nieuwe woonlocatie.

Wat wordt er gerealiseerd?

  • 29 Sociale huurappartementen
  • 9 Grondgebonden sociale huurwoningen.
  • Een gezondheidscentrum waar Huisarts Houppermans, Fysiotherapie de Heikant en ZuidZorg deel van gaan uitmaken.
  • Voor Severinus: groepswoningen, logeerappartementen en een dagbestedingsruimte.
  • Voor Archipel: een groepswoning voor dementerenden en een ruimte voor wijkverpleging.

Planning

Medio maart starten we met de sloop van het voormalige KI-gebouw. In april starten we met de bouw. Naar verwachting wordt het plan rond juli 2018 opgeleverd.


 

Zorgcluster Oerle in het nieuws

De toekomstige bewoners van Severinus die gaan wonen in Zorgcluster Oerle kunnen niet wachten tot de bouw klaar is. Daarom hadden ze een actieve rol bij de viering start bouw.
Op donderdag 6 juli stopten zij hun woon (geluks)wensen onder toeziend oog van alle betrokkenen in de bouwgrond. Onder luid applaus werd als het ware geluk gezaaid voor een mooie toekomst. Aansluitend was er een kort gezellig samen zijn in Dorpscentrum d’Ouw School. Lees verder

Heeft u interesse in dit project?

Meer informatie vindt u op de website wooniezie.nl. Ook kunt u zich hier aanmelden als geïnteresseerde voor het project.

 

Terug