Zorgcluster Oerle, Veldhoven

Op het terrein van het voormalige KI-gebouw aan de Sint Janstraat in het centrum van Oerle, heeft ’thuis het Zorgcluster Oerle gerealiseerd. Tijdens de feestelijke oplevering op 22 november werd het project omgedoopt tot Residentie 't Stoom.  

       

Het was een gezellig middag. Samen met alle nieuwe huurders van ’thuis, Severinus en Archipel. Maar ook omwonenden, gemeente Veldhoven en alle medewerkers van organisaties die een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwbouw waren aanwezig. De belangstelling was enorm, 250 mensen waren aanwezig. Dit bijzondere project is ontstaan mede op initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Oerlese gemeenschap. Wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat. Dit wilden we graag samen vieren.

Het project Zorgcluster Oerle is ontwikkeld in goede samenwerking met gemeente Veldhoven en diverse zorgpartners. Het is ontstaan mede op initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Oerlese gemeenschap met als doel onder andere ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen met zorgvoorzieningen binnen handbereik.

Wat is er gerealiseerd?

  • 29 Sociale huurappartementen
  • 9 Grondgebonden sociale huurwoningen.
  • Een gezondheidscentrum waar Huisarts Houppermans, Fysiotherapie de Heikant en ZuidZorg deel van gaan uitmaken.
  • Voor Severinus: groepswoningen, logeerappartementen en een dagbestedingsruimte.
  • Voor Archipel: een groepswoning voor dementerenden en een ruimte voor wijkverpleging.


 

Zorgcluster Oerle in het nieuws

 

 
Terug