Willem de Zwijgerweg, Best

Een uniek project: Nul Op de Meter appartementen

’thuis heeft als eerste in Nederland Nul Op de Meter appartementen in een gebouw van 5 woonlagen gerealiseerd. Om alle huishoudens te voorzien van elektra zijn alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende. Het bijzondere bij dit project is dat ook tegen de gevels zonnepanelen worden bevestigd.

Nul Op de Meter (NOM)

Dit betekent dat zonnepanelen aan het gebouw genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

Energie prestatie vergoeding (EPV) en energierekening

Voor het gebruik van de energiezuinige installaties en huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan’thuis. Daarnaast heeft u een contract met een energieleverancier naar keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dit is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet tegelijk gebeurt. Gebruikt u meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden, dan koopt u deze extra elektra van uw energieleverancier.

Betaalbare woningen

In Best is veel vraag naar betaalbare, kleine woningen. De 48 appartementen worden een mix van een- en tweepersoons huurappartementen bestemd voor mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag. ’thuis wil het voor huurders mogelijk maken om op een duurzame manier in een betaalbare woning te wonen. Klik hier voor de plattegrond. 

Locatie

De nieuwbouw appartementen liggen aan de Willem de Zwijgerweg in Best. 

Opgeleverd

De appartementen zijn begin juli 2018 aan de nieuwe bewoners opgeleverd. 

Huur, de energievergoeding (EPV) en servicekosten

De kale huur voor de appartementen is € 594,48 per maand. 
Daarnaast betaalt u € 82,08 voor de EPV en € 16,68 voor de servicekosten per maand.

Ambassadeurs

Voor deze unieke, duurzame gebouwen heeft ’thuis bewoners met een ‘duurzaam’ hart gezocht. Deze 7 ambassadeurs willen bijdragen aan een leefbare, groene wereld voor de toekomst.

Feestelijke opening 

In oktober 2018 openen we de appartementen feestelijk samen met de bewoners. De omwonenden kunnen dan en een kijkje nemen in de appartementen.   

  
Terug