Zonnepanelen

Sinds 2017 is het voor u als huurder van ’thuis mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen op uw woning.

Voor het aanbieden van de zonnepanelen werken we samen met Woonbedrijf en Woningbelang. Door samen te werken kunnen we u een goede aanbieding doen. Per buurt sturen we bewoners een brief met een aanbod voor een vrijblijvend woningonderzoek. Daarbij kijken we naar de ligging van het dak, de dakconstructie en de hoeveelheid schaduw op het dak. Daarna beslist u of u mee doet.

U kunt ook een vrijblijvend woningonderzoek aanvragen door het interesseformulier op onze website in te vullen. Let op: als het dak van uw woning vervangen wordt binnen nu en 10 jaar of er zit asbest in uw dak, dan leggen we geen zonnepanelen op uw woning.

 

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu, omdat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. En u bespaart als huurder op uw energielasten. Woonbedrijf en ’thuis betalen een deel van de kosten voor de aanleg van de zonnepanelen. Als huurder betaalt u zelf een vast bedrag per maand via de servicekosten.

Infographic

Een huurder van een woning die in aanmerking komt voor het leggen van zonnepanelen, krijgt van ons een brief met een aanbod. Dat gebeurt in fases en per wijk. Met de brief sturen we een infographic mee. De infographic laat zien wat belangrijk is om te weten als u kiest voor zonnepanelen en wat er gebeurt als u zich aanmeldt voor zonnepanelen.

Ervaringen van huurders

Huurders van ’thuis vertellen waarom zij voor zonnepanelen gekozen hebben en wat hun ervaringen zijn.

Zonnepaneleninfo

De zonnepanelen
De panelen die gelegd worden zijn van het merk Canadian Solar, type all-black mono-cristalline. De panelen zijn zwart met een donkere rand. Afmeting is ongeveer 1 x 1,65 meter per paneel en het vermogen 300 Wp.

De omvormer
Naast de zonnepanelen wordt er ook een omvormer geplaatst. Dat is een een apparaat dat de stroom die de zonnepanelen opleveren, geschikt maakt voor het elektriciteitsnet. Op het schermpje ziet u hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken. Meestal wordt de omvormer op de zolder opgehangen. Van daaruit gaat een kabel naar de meterkast. De medewerkers van 365zon werken de kabel zoveel mogelijk weg.     

De omvormer is van het merk Goodwe.

 

Vragen en antwoorden

Heeft u vragen over zonnepanelen, kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website of open het bestand met veel gestelde vragen. Daar zijn al veel vragen beantwoord. 

Interesse?

Wilt u ook weten of uw woning in aanmerking komt voor het leggen van zonnepanelen? Vul dan het Interesseformulier zonnepanelen in. U hoort binnen 5 werkdagen iets van ons. 

In de film ziet u wat er gebeurt als u aangeeft dat u interesse heeft in zonnepanelen op de woning.