Zelf uw woning aanpassen

’thuis wil graag dat u zich lekker voelt in uw huis. Want fijn wonen is een groot goed. Een huis is wat ons betreft meer dan alleen een stapel stenen. Het is uw woning en daar mag u een fijn thuis van maken. U mag dan ook uw huurwoning naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt de woning van binnen schilderen, behangen en stofferen zoals u zelf wilt. Maar misschien wilt u de woning wel ingrijpender wijzigen. Een mooiere badkamer, een serre of extra toilet? Ook dat kan!

Natuurlijk is er een aantal (wettelijke) regels waaraan u zich moet houden als het gaat om het aanpassen van uw woning. Deze regels staan in het ZAV-beleid waarbij ZAV staat voor 'zelf aangebrachte verandering, voorziening, verbetering of verwijdering'. In de brochure ’thuis in een zelf aangepaste woning leest u wat deze regels zijn en hoe ’thuis u kan helpen bij het aanbrengen van veranderingen.

Toestemming nodig?

Voor een aantal ZAV's heeft u toestemming nodig van ’thuis, bijvoorbeeld voor een ZAV aan de buitenzijde van de woning, of als er extra kosten gemaakt moeten worden om de ZAV in de toekomst weer ongedaan te maken. Wilt u toestemming aanvragen voor een ZAV? Vul dan het Aanvraagformulier ZAV op deze website in. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Afhankelijk van de soort ZAV ontvangt u een brief met goedkeuring of neemt de technisch beheerder contact met u op. Zodra u goedkeuring heeft ontvangen, kunt u aan de slag.

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met ’thuis via het algemene telefoonnummer (040) 24 99 999.