Missie en visie


Wonen is voor Woonstichting ’thuis meer dan een dak boven je hoofd, het is een plek om echt thuis te komen. Dat begint met een kwalitatief goede en betaalbare woning, in een omgeving die past bij onze klanten. Want goed wonen is niet voor iedereen hetzelfde. We vinden het daarom belangrijk om onze klanten keuzes te bieden. Dit doen wij binnen de stadsregio Eindhoven in de gemeenten Son en Breugel, Best, Eindhoven, Veldhoven en Waalre.

Het aanbod van woningen is gevarieerd zodat het maken van keuzes mogelijk is; passend bij elke fase in het leven. Starters of senioren, gezinnen of singles. Huren of kopen, met of juist zonder tuin. Wij zorgen ervoor dat onze klanten de kans krijgen om verder te komen.

Mensen hebben hierbij hun eigen verantwoordelijkheid. Als dit op eigen kracht even niet lukt, bieden wij ondersteuning, als dat nodig is samen met maatschappelijke partners. Wij zijn ervan overtuigd dat als de basis goed is, mensen meer kansen hebben zich verder te ontplooien.

Goed wonen gaat verder dan de woning zelf. Je voelt je pas prettig in je eigen huis als de woonomgeving dit ook is. De straat, de buurt, de wijk moeten leefbaar zijn. Dat betekent niet alleen schoon en opgeruimd. Maar ook dat bewoners elkaar kennen en ontmoeten. Want prettig wonen doe je meestal niet alleen, maar samen met anderen. Als betrokken corporatie hebben wij hierbij een stimulerende rol.

Bij het bepalen van keuzes  in wonen betrekken we onze klanten nadrukkelijk. Of het nu gaat om onderhouds- of duurzaamheidsprojecten, nieuwbouw of het verder ontwikkelen van onze dienstverlening, de behoeften van onze huurders vormen steeds het vertrekpunt. Zodat elk huis ook echt een thuis is.