Successen delen

Ook op het gebied van duurzaamheid willen we leren van anderen en successen delen.

De meest duurzame corporatie van Nederland 

We zijn de winnaar van de Duurzaam Bouwen Award 2018 voor meest duurzame corporatie van Nederland. De prijs is op donderdag 1 februari 2018 uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het Cultuurgebouw te Hoofddorp. Dat we de prijs gewonnen hebben is fantastisch. Samen met onze huurders, belanghouder en partners zetten we ons volgens de principes van The Natural Step in voor een wereld waar mensen duurzaam kunnen samenleven en wonen. Deze prijs is een kroon op onze inzet. Het bevestigt dat we met de goede dingen bezig zijn. Aan de andere kant beseffen we ons heel goed dat we er nog lang niet zijn en dat we onze duurzaamheidsambities alleen kunnen bereiken door samen te werken en buiten de gebaande paden te denken. We geloven in de kracht van samenwerken en leren van elkaar. We zijn ervan overtuigd dat je samen verder komt. Het is mooi als deze prijs ook anderen inspireert om zich nog meer in te zetten voor duurzaamheid en samen met ons te gaan voor de uitdagingen die er nog voor ons liggen.   

In onderstaande film onze presentatie die tijdens het congres is getoond en de uitreiking van de prijs. 

   

Onze inzending
Bekijk onze inzending.

Juryrapport
Bekijk het juryrapport.

Al in 2017 gemiddeld energielabel B, 4 jaar eerder dan landelijk is afgesproken

Dat hebben we nu al gehaald mede doordat we tijdig de gewenste verduurzaming ingebed hebben in ons onderhoudsprogramma. Maar ook door samen te werken. Veel kleine stappen hebben op deze manier geleid tot een grote verbetering.

Daar zijn we trots op! Maar wat vinden anderen daarvan? In onderstaande film komen verschillende personen aan het woord over deze prestatie. 

’thuis is een van winnaars juryprijs WoCo25

’thuis heeft deelgenomen aan de WoCo25, een prijsvraag voor de 25 duurzaamste corporaties van Nederland. Met onze inzending hebben we een juryprijs gewonnen en waren we de persoonlijke favoriet van één van de juryleden (Ronald Rovers). Aanleiding hiervoor is vooral onze aanpak vanuit de filosofie van de TNS (The Natural Step). Het is een leuke opsteker en het bevestigt dat ’thuis, samen met belanghouders en leveranciers op  de goede duurzame weg is.

 

Goede initiatieven op het gebied van duurzaamheid:

Platform 040GoedBezig

Het platform is een initiatief van de gemeente Eindhoven en diverse lokale partners. U vindt daar grote projecten waaraan u kunt meedoen, maar ook juist kleine initiatieven bij u om de hoek. Denk aan het starten van een buurtmoestuin en het verduurzamen van uw woning. Ook kunt u daar terecht voor meer informatie over duurzaamheid in Eindhoven, nieuws, acties en handige tips. www.040goedbezig.nl

Best Duurzaam

Best Duurzaam wil alle inwoners van Best door kennisdeling, advies en inkoopkracht toegang geven tot de maatschappelijke en financiële voordelen van lokaal opgewekte schone energie. En bewoners helpen de energierekening naar 0 te brengen.