Duurzaamheidsprojecten

   
 

De Willem en De Zwijger 

Als eerste in Nederland realiseert ’thuis Nul Op de Meter appartementen in een gebouw met 5 verdiepingen. Om alle huishoudens te voorzien van elektra zijn alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende. Daarom zijn bij dit project de gevels zo ontworpen dat er zonnepanelen op bevestigd kunnen worden. De Willem en De Zwijger.

   
 

Wonen met Spice 

Circa 400 woningen in de Eindhovense wijk Oud Woensel worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Klik voor meer informatie bij het project Wonen met Spice.

   

 

Dijkstraten in Best 

Begin 2017 zijn 23 woningen in Dijkstraten opgeleverd. Deze woningen  zijn voorzien van zonnepanelen en een individuele WKO-installatie. In deze wijk heeft ’thuis eerder al 50 huurwoningen gerealiseerd, met soortgelijke duurzame installaties. Klik voor meer informatie bij het project Dijkstraten.

 

Zorgzaam wonen in Best

’thuis heeft plannen om in de nieuwbouwwijk Dijkstraten een appartementengebouw te bouwen voor 60-plussers, die elkaar bij toenemende hulpbehoevendheid helpen en eventueel gezamenlijk zorg zullen inkopen.  Het doel is een duurzame vorm van samenwonen.

Flats aan Willem de Zwijgerlaan in Best

De 2 flatgebouwen aan de Willem de Zwijgerweg  zijn verouderd, hebben geen lift en zijn energetisch van slechte  kwaliteit. Daarom worden deze flats gesloopt en komt daar nieuwbouw voor in de plaats. De nieuwbouw heeft dezelfde omvang als de huidige bouw en past daarmee binnen het bestemmingsplan. De gebouwen krijgen een lift en ze worden voorzien van duurzame toepassingen.

Onderhoudsprojecten met energiebesparende maatregelen

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen heeft ’thuis gekoppeld aan het uitvoeren van onderhoudsprojecten. Huurders kunnen tegen huurverhoging (75% van de verwachte besparing) energiebesparende maatregelen aan laten brengen. Het is goed voor het milieu, voor de portemonnee en huurders krijgen een woning met meer comfort.

Maatregelen zijn:

  • Dak-, vloer-, spouwisolatie aanbrengen
  • Vervangen van enkel glas door HR++ beglazing
  • Vervangen van CV-ketel door energiezuinige variant