Nieuws uit de media

Koploper corporatie 'Thuis Eindhoven steekt 70 miljoen in duurzaamheid

70 miljoen euro investeert woningstichting 'Thuis de komende tien jaar in duurzame maatregelen voor haar 10.000 woningen. En de corporatie is al landelijk koploper: 4 jaar eerder dan afgesproken hebben de huurwoningen gemiddeld energielabel B. 

10 miljoen euro investeerde 'Thuis daarvoor extra in oude en nieuwe woningen. Voor de komende tien jaar gaat dat bedrag nog fors omhoog: 70 miljoen spendeert de woningstichting in die tijd aan duurzaamheid. ,,En dat bedrag wordt voor minder dan de helft in rekening gebracht bij de huurders", aldus directeur Luc Severijnen.

Feestje

Severijnen kwam met het nieuws op het feestje dat 'Thuis donderdag organiseerde bij het bereiken van het gemiddelde label B. De corporatie met woningen in Eindhoven, Veldhoven, Best, Son en Waalre loopt voorop, bevestigde ook directeur Jeroen Pepers van Aedes, de vereniging van woningcorporaties.

Volgens manager vastgoed Luc Reusken is 'Thuis al sinds 2008 bezig om maatregelen als vloer-, spouwmuur-, dak-isolatie en extra dubbel glas standaard op te nemen in onderhouds- en renovatieprojecten. Sinds kort wordt met Woonbedrijf gewerkt aan een zonnepanelenproject voor huurders (inmiddels 450 deelnemers voor 'Thuis) en ook zijn 450 woningen van het aardgas losgekoppeld. In Best wordt een eerste Nul op de meter-appartementencomplex gebouwd dat zelfvoorzienend is wat energie-opwekking betreft. 

CO2-neutraal

Reusken benadrukt dat het vanaf nu wel moeilijker wordt. De corporatie wil in 2050 CO2-neutraal zijn. ,,Wat we daarvoor moeten doen gaan we nu in een zogenaamde routekaart opnemen. Tot nu toe hebben we beproefde technieken gebruikt, nu moeten we nieuwe, innovatieve methodes gebruiken. En we zullen dan moeten denken het vervangen van cv-ketels door aan warmtekoude-opslag of het aanhaken van wijken bij stadsverwarming of een biogascentrale. Dat moet samen met andere corporaties, de gemeente, TU/e en andere partijen."

 

Woningcorporatie 'Thuis heeft zijn 10.000 woningen op een gemiddeld energielabel B gebracht, vier jaar eerder dan afgesproken landelijk. Dat werd in de Zwarte Doos op de TU Campus gevierd. Hier brengen medewerkers en relaties een toast uit op de mijlpaal.

Woningcorporatie 'Thuis heeft zijn 10.000 woningen op een gemiddeld energielabel B gebracht, vier jaar eerder dan afgesproken landelijk. Dat werd in de Zwarte Doos op de TU Campus gevierd. Hier brengen medewerkers en relaties een toast uit op de mijlpaal. 

Artikel van Michel Theeuwen.
Geplaatst op ED.nl op 30 november 2017 en in het ED van 1 december 2017.

Geplaatst op: 01 december 2017