Nieuws van 'thuis

Een nieuwe directeur bij ’thuis?

Alleen vandaag! We deden namelijk mee aan Baas van Morgen, een project van JINC. Daarom was Nicky, leerling van het Nuenens College, vandaag de baas bij ’thuis. Wil je weten hoe dat gegaan is? Bekijk dan de vlog van Nicky, Baas van Morgen en Arnie van de Veerdonk van ’thuis.

 

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Daarom organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen.

Het takenpakket van Nicky

Nicky gaat als Baas van Morgen van ’thuis naar een aantal overleggen, o.a. naar de personeelsbijeenkomst. Verder krijgt zij een rondleiding door de wijk en gaat ze op projectbezoek bij De Willem en de Zwijger in Best. Haar opdracht is om na te denken over de vraag hoe, wat haar betreft, de woning van de toekomst eruit ziet. ’thuis vindt duurzaamheid erg belangrijk, ze kan daarbij o.a. denken aan bv zonnepanelen. Het resultaat presenteert zij aan het einde van de dag aan een select gezelschap.

Samen ’thuis

We zijn een maatschappelijke organisatie en pakken onze verantwoordelijkheid. In Nederland is een grote groep kinderen (zo’n 600.000) die niet dezelfde kansen krijgt als andere kinderen op de arbeidsmarkt. Het is goed dat de organisatie JINC jaarlijks de Baas van Morgen organiseert en daarmee voor ruim 200 kinderen betere kansen creëert op de arbeidsmarkt. Dat gebeurt op een leuke, originele manier waarbij de leerlingen waardevolle contacten opdoen. Wij zijn blij dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Daarnaast is het voor ons een kans om de ideeën van de nieuwe generatie te leren kennen. Samen met JINC bieden we een kind de kans om zich te ontwikkelen, samen kom je verder. Samen ’thuis.

Geplaatst op: 24 januari 2019