Nieuws van 'thuis

Eindelijk! Stapje verder met nieuwbouw Labrehuis

Op 20 september wordt het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van het Labrehuis door de gemeenteraad van Eindhoven vastgesteld. Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan III Gestel binnen de Ring 2007 (Labrehuis Boutenslaan) hebben bewoners zienswijzen ingediend. Daarover moet de raad zich uitspreken.

In het overleg met de bewoners, m.n. uit de Scheidingstraat zijn we al op een aantal punten aan hun bezwaren tegemoet gekomen. Ook is er afgelopen jaar hard gewerkt aan het maken van goede afspraken over het beheer en met name hoe om te gaan met overlastmeldingen. Neos heeft die kar getrokken. De afspraken zijn samen met bewoners en de andere zorginstellingen, de gemeente en politie tot stand gekomen. We weten uiteraard niet of bewoners nog verder zullen procederen.

Het ziet er naar uit dat we in april 2018 kunnen starten met de sloop van het huidige pand. Dan hebben we een grote mijlpaal bereikt! Het gaat om 80 studio’s van ca. 25 m2, 16 kleine appartementjes en algemene ruimten voor Neos.  

We zijn er nog niet, maar na meer dan een jaar stilstaan is het wel een flinke stap vooruit!

 

Bert Kaiser

Geplaatst op: 31 augustus 2017