Riool- en Gotenfonds

Het Riool- en Gotenfonds is een collectieve verzekering. 'thuis neemt voor een kleine maandelijkse bijdrage het schoonhouden en ontstoppen van het riool, de goten en hemelwaterafvoer voor haar rekening.
De kosten voor het Gotenfonds bedragen € 0,82 en voor het Rioolfonds € 0,93. Goten van appartementen en woonwagens zitten niet in het gotenfonds, evenals goten waar huurders zelf gemakkelijk en veilig bij kunnen. Deze moeten door de bewoners zelf worden schoongehouden.
Indien u schade heeft aan een door u zelf aangebrachte verbouwing/aanpassing, herstellen wij deze niet. De kosten zijn voor huurder.
De frequentie van het periodiek onderhoud aan hemelwaterafvoeren en goten kan per complex verschillen en is afhankelijk van ligging in combinatie met bladval.

Zodra u als nieuwe huurder een woning gaat huren bij 'thuis, wordt u automatisch lid van het Riool- en Gotenfonds. Uw deelname eindigt automatisch bij beëindiging van de huurovereenkomst. Voor bestaande huurders kunnen afwijkende afspraken gelden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een van onze Klantenadviseurs.

Verstopping van de riolering en verstopping of lekkage van hemelwaterafvoeren en goten kunt u 24 uur per dag melden:

  • Eindhoven, Best of Son & Breugel: COR Coppelmans Rioleringswerken (040) 28 36 043
  • Veldhoven of Waalre: Van der Velden Rioleringsbeheer (040) 24 14 963

 

Lees hier over wat het Gotenfonds inhoudt.

Lees hier over wat het Rioolfonds inhoudt.