Asbestinventarisatie

Inventarisatie naar asbest in ons woningbezit

Wij hebben een inventarisatie gedaan naar asbest in onze woningen. Bewoners zijn eind 2015 schriftelijk over de uitkomst  geïnformeerd.

Tot de jaren 80 is asbest regelmatig gebruikt in de bouw vanwege de gunstige eigenschappen, sterk, slijtvast en bovendien goedkoop. Dat asbest naast goede eigenschappen ook risico’s heeft, ontdekte men begin jaren 80. Om die reden is er sinds 1983 nog nauwelijks gebruik gemaakt van asbest. De verkoop en gebruik zijn in 1993 verboden.
Het is goed om te weten dat zolang asbest niet beschadigd is, het geen gevaar vormt voor de gezondheid.

Gezien de grootschalige toepassing van asbest in de bouw bestaat er een kans dat dit materiaal nog aanwezig is in de woningen die voor 1994 zijn gebouwd. Wij willen graag precies weten waar en op welke manier deze materialen zijn toegepast. Daarom heeft een inventarisatie plaatsgevonden. Dit is belangrijke informatie bij eventuele toekomstige onderhoudswerkzaamheden aan de woningen.  

Meer willen weten over asbest?

Op de website van het kenniscentrum van het ministerie van infrastructuur & milieu vindt u allerlei informatie over asbest en asbesttoepassingen.

Een filmpje van Klokhuis geeft een heldere uitleg over asbest.  

Meer weten over asbest en gezondheid? Lees dan het informatieblad Asbest van Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD’en Brabant en Zeeland.

Vragen over asbest in uw woning?

Heeft u vragen over (mogelijke) asbest in uw woning neemt, u dan contact op met een van onze klantenadviseurs via het algemene telefoonnummer van 'thuis: (040) 24 99 999.