Huur opzeggen


Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen. 

Zeg uw huur minimaal één maand voor verhuizing op

Minimaal één maand voordat u wilt verhuizen moet u de huur schriftelijk opzeggen. Gebruik hiervoor het huuropzeggingsformulier. Als het huurcontract op twee namen staat, moeten beide huurders ondertekenen.

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn, maar mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum.

U mag ook eerder uw huur opzeggen

Zegt u minimaal zes weken van tevoren de huur op? Dan ontvangt u een klusbon met een waarde van
€ 20,00.
(Deze actie is geldig vanaf 18 oktober 2016).

Wij controleren uw woning voordat u verhuist

Als wij uw huuropzegging hebben ontvangen, maken wij met u en de technisch beheerder een afspraak voor een eerste woningopname. Tijdens deze vooropname vertelt de technisch beheerder u hoe u de woning en de tuin moet achterlaten. Dit moet schoon, heel en veilig zijn. Lees hierover meer in de folder U gaat verhuizen? Zo laat u de woning netjes achter.
Ook maken we met u afspraken over zelf aangebrachte veranderingen en overname(s) door een nieuwe huurder.

De nieuwe huurder neemt contact met u op

Voor uw woning gaan wij op zoek naar een nieuwe kandidaat. Deze kandidaat kan contact met u opnemen voor het bekijken van de woning. Met een brief waarin staat dat wij hem of haar uw woning aanbieden, kan deze kandidaat zich legitimeren.

U kunt spullen aanbieden om over te nemen

Heeft u spullen zoals gordijnen, gordijnrails, of tapijt (roerende goederen)? Dan kunt u deze laten overnemen door de nieuwe huurder. Hoe het overnemen van spullen precies werkt tussen u en de nieuwe huurder, leest u in het schema Het overnemen van spullen.

Wij controleren uw woning nog een laatste keer

Tot slot volgt de eindinspectie. De technisch beheerder loopt samen met u nog eenmaal door de woning. Hij controleert of u de woning volgens afspraak heeft achtergelaten. Als u dit niet heeft gedaan, kan het zijn dat u aan ons nog een bedrag moet betalen. Daarna geeft u alle sleutels van de woning aan ’thuis.

U krijgt van ons een laatste rekening

Binnen een paar weken na de eindinspectie ontvangt u van ons een laatste rekening (eindafrekening). Daarop staat of u nog geld moet betalen of geld terugkrijgt. Dit kan het gevolg zijn van nog niet betaalde huur of te betalen herstelkosten. Of omdat u een vergoeding van ons ontvangt. 

We hebben nog een paar tips voor u

Op de Checklist huur opzeggen geven wij u nog een aantal tips die u niet moet vergeten te regelen.